(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
SCR Vinné pokračuje v realizácii projektu za 2,8 milióna korún
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Mar 30 2005 - 12:34 GMT
Zemplínska šírava 30. marca (TASR) - Skvalitniť poskytovanie služieb a zvýšiť návštevnosť v rekreačnej oblasti Zemplínska šírava je cieľom projektu Dovolenka v nových líniách, ktorý s rozpočtovým nákladom 2,8 milióna korún realizuje Správa cestovného ruchu (SCR) Vinné v stredisku Hôrka.

Po zimnej prestávke sa stavebné práce na projekte rozbehli nanovo. Pracovníci rozbúrali betónové plochy a od budúceho týždňa začnú ukladať odvodňovacie žľaby a dlažbu. Projekt pozostáva z piatich aktivít, medzi ktoré patrí výmena dláždených terás obchodného centra, sfunkčnenie fontány, vybudovanie detskej oddychovej zóny, malého amfiteátra a turistické a sadbové úpravy v areáli spomínaného strediska. "Vždy je najdôležitejšie centrum, kde sa sústreďuje najviac návštevníkov Zemplínskej šíravy, odkiaľ by sme vlastne v budúcnosti mali postupovať ďalej. Skutočne, najmä tie dláždené terasy boli v katastrofálnom stave," uviedol dnes pre TASR riaditeľ SCR Miroslav Juro.

Zhruba dva milióny korún získala SCR z grantovej schémy Phare 2002, zvyšnú časť finančných prostriedkov čerpá z vlastných zdrojov. Realizáciu projektu chce SCR Vinné ukončiť v závere júna, pred otvorením letnej turistickej sezóny (LTS).

Juro potvrdil, že po zverejnení informácií o grantovej schéme Phare 2003 chcú pripraviť ďalšie projekty orientované na turisticko-informačný systém v okolí Zemplínskej šíravy. Záujem budú mať aj o výstavu nových sociálnych zariadení.

Podľa Jura bola uplynulá LTS vďaka nepriaznivému počasiu najslabšia za posledných desať rokov. Zemplínsku šíravu v strediskách, ktoré patria pod SCR Vinné, navštívilo vlani iba do 100- tisíc turistov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/