(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Potulky mestom Košice už túto sobotu

Košické katastrofy
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Apr 01 2005 - 14:30 GMT

Mestské informačné centrum Košice a turistický sprievodca Milan Kolcun pripravili ďalšie z podujatí Potulky mestom Košice. V sobotu 2. apríla máte ich prostredníctvom poznať udalosti, ktoré v smutných rozmeroch formovali spoločenský život Košíc. Téma stretnutia znie: Katastrofy Košíc. Zraz je pred hotelom Slovan – prvá skupina o 13,30, druhá skupina o 15,00 a tretia skupina o 16,30.


Prehliadky v Košiciach sú určené tiež najmä Košičanom, ktorí sa chcú dozvedieť o svojom meste čo najviac a dostať sa na miesta, kde sa bežne neodstanú. Kladú si za cieľ zaujímavou formou priblížiť to najzaujímavejšie z histórie a architektúry mesta.

V sobotu sa zoznámite s okolnosťami tých udalostí:
- košický požiar 1556
- zemetrasenie 1834
- povodeň 1845
- poprava obesením na stromoch Hlavnej ulice
- Holocaust
- August 1968 v Košiciach
- bombardovanie Košíc počas vojny
- výbuch vysokopecného plynu vo VSŽ
- havária električky č. 6
- ...a iné

Lístky predáva Mestské infocentrum Košice v OD Tesco a OD Dargov. 30 Sk,- predpredaj, 40 Sk,- na mieste. Zraz je vždy pred hotelom Slovan. Je výhodnejšie zakúpiť si lístky vopred.

-sl-


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/