(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Žiaci ZŠ v Zalužiciach sa konečne presťahovali do nových priestorov
@ Aktuálne -> Školstvo     Apr 04 2005 - 12:22 GMT
Zalužice/Michalovce 4. apríla (TASR) - Dovedna 160 žiakov opustilo starú - vyše storočnú základnú školu (ZŠ) v Zalužiciach v Michalovskom okrese a presťahovalo sa do nových priestorov. Oficiálne otvorenie školy so slávnostným programom sa uskutoční 21. apríla.

Novú ZŠ s rozpočtovým nákladom zhruba 101 miliónov korún stavali v spomínanej obci takmer 17 rokov. Problémom jej dostavby boli chýbajúce financie. "Počítali sme s tým, že finančné prostriedky nám budú posunuté z ministerstva financií v obvyklom čase ako sme dostávali minulé roky. Keďže sa tak nestalo a celý proces meškal štyri mesiace, posunulo sa aj ukončenie novej školy," uviedol dnes pre TASR starosta Štefan Tury. Dodal, že keď samospráva dostala v polovici minulého roka 9 miliónov korún na dostavbu, v dokončení školy s telocvičňou a školskou jedálňou pokračovala.

Žiaci sa do záveru uplynulého týždňa vyučovali v štyroch schátraných budovách, z toho polovica z nich bola od seba vzdialená takmer tri kilometre. Interiér starej ZŠ bol v katastrofálnom stave a nevyhovoval hygienickým štandardom. Nefungovala v ňom kanalizácia, chýbala telocvičňa, šatne a pod.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/