(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
STOPY ČASU A NEČASU
@ Kultúra -> Výstavy     Apr 05 2005 - 12:15 GMT
1. 4. - 27. 4. 2005

Slovenské technické múzeum

Výstava obrazov a fotografií - výber z tvorby Milky Závackej a Berca Cisára

Milka Závacká, rodená Tuschlová, pochádza z Prešova. Od roku 1997 žije a tvorí striedavo v Košiciach a v Monaku. Svojou tvorbou sa prezentovala na kolektívnych a samostatných výstavách doma aj v zahraničí, okrem iných aj na Medzinárodnom bienále maliarstva "Srebrny czworokat" v Poľsku v roku 1998. Jej diela sú v súkromných zbierkach na Slovensku a v zahraničí - New York, Zürrich a Monako. Vo svojich prácach na ohraničenej ploche sprítomňuje ilúziu svojich vnútorných vízií, ktoré berú na seba podobu foriem nikdy nevidených, prejavujúcich sa v podobe magických znamení farebných plôch a línií, stelesňujúcich nadreálne významové symboly. Senzitívnosť maliarky ju nabáda k objektivizácii svojho vnútra a tak jej obrazy nadobúdajú iné dimenzie zasahujúce ľudské podvedomie a senzibilitu. Autorka k svojmu vyjadreniu používa rôzne techniky ako vaječná tempera, akryl, olej, kombinované techniky a pod. S jej ilustrátorskou tvorbou sa môžeme stretnúť na obale knihy poézie Žreb môjho bytia košického autora Dalimíra Stanu, kde bol použitý motív z jej obrazu "Morbídny život".

Berco Cisár pochádza z Košíc a od roku 1975 pracuje ako fotograf. Zúčastňoval sa sporadicky na klubových výstavách ako jeden z prvých a zakladajúcich členov fotoklubu Nova. Neskôr nadviazal spoluprácu s rôznymi vydavateľstvami a prispieval svojimi fotografiami do časopisov a publikácií. Je autorom alebo spoluautorom niekoľkých plagátov, kalendárov a pohľadníc, príležitostne spolupracoval aj s hudobným vydavateľstvom OPUS. Jeho fotografie nájdeme aj na obaloch hudobných CD nosičov. V súčasnosti pracuje ako profesionálny fotograf - dokumentarista v Slovenskom technickom múzeu.
Takouto súbornou výstavou umelecko-abstraktných pohľadov prostredníctvom fotoobjektívu svoju tvorbu prezentuje Berco Cisár po prvýkrát.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/