(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košický župan odporučil školám udeliť žiakom v deň pápežovho pohrebu voľno
@ Aktuálne -> Školstvo     Apr 07 2005 - 09:04 GMT
Košice (TASR) - Predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer odporučil školám v pôsobnosti košickej regionálnej samosprávy, aby žiakom udelili na piatok 8. apríla riaditeľské voľno.

Na základe iniciatívy župana to ako prejav úcty k osobnosti zosnulého pápeža Jána Pavla II., v deň jeho pohrebu, odporučil aj Odbor školstva Úradu KSK riaditeľom stredných škôl v jeho pôsobnosti.

"Študenti aj učitelia by tak mali možnosť prejavu osobnej piety v kruhu svojich blízkych a zároveň by mohli sledovať pohreb pápeža na televíznych obrazovkách," dodal ¼ubomír Lehotský z Úradu KSK.

Rozhodnutie o tom, či by žiaci základných a stredných škôl mali mať kvôli úmrtiu pápeža v piatok 8. apríla voľno, je podľa ministerstva školstva plne v kompetencii riaditeľov škôl. Tí majú podľa platnej legislatívy možnosť v priebehu školského roka udeliť z organizačných dôvodov štyri dni voľna.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/