(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
O voľne v ZŠ počas pohrebu pápeža rozhodnú v Košiciach riaditelia škôl
@ Aktuálne -> Školstvo     Apr 07 2005 - 09:08 GMT
Košice (TASR) - Oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice (MMK) nedalo riaditeľom základných škôl žiadne odporúčanie na riaditeľské voľno v deň pohrebu pápeža Jána Pavla II.

"Právomoc rozhodnúť majú riaditelia. Zriaďovateľ však nevidí v udelení voľna pre žiakov najvhodnejšie riešenie," uviedla pre TASR hovorkyňa MMK Zuzana Bobriková. Mestská samospráva totiž predpokladá, že zamestnaným rodičom by takto vznikli problémy, ako sa postarať o deti.

"Je možné zároveň predpokladať, že nie všetci školáci by využili voľný deň na určený cieľ. Skôr vidíme riešenie v tom, aby učitelia pripomenuli v piatok žiakom pápežovu pamiatku minútou ticha, besedou v triedach, reláciou v školskom rozhlase a podobnými aktivitami, dodala Bobriková.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/