(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Pašeráci poslali ukrajinské cigarety pod rúškom noci v člne po rieke Uh
@ Aktuálne -> Región     Apr 08 2005 - 15:18 GMT
Bratislava 8. apríla (TASR) - Pašovaných 750 kartónov cigariet zn. Paramount z Ukrajiny skončilo dnes nadránom v rukách policajtov. Tovar poslali pašeráci cez hranicu pod rúškom noci v člne po rieke Uh.

Policajti z oddelenia hraničnej kontroly vo Vyšnom Nemeckom dostali od svojich ukrajinských kolegov vo štvrtok o 22.32 h informáciu, že po rieke pláva čln s pašovaným tovarom. "Slovenskí policajti ihneď zvýšili monitorovanie slovenskej časti rieky a v katastri obce Lekárovce v okrese Sobrance čln našli. Bol bez posádky, plno naložený čiernymi vrecami, pričom plával uprostred rieky," informovala TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Marta Bujňáková.

Policajti sledovali čln až do druhej hodiny v snahe odhaliť aj pašerákov, ktorí sa takýmto spôsobom chceli obohatiť. Asi dva kilometre pred Pavlovciami nad Uhom sa však čln zakliesnil v kroví. Pašeráci sa neobjavili ani do štvrtej hodiny, preto čln policajti vytiahli na breh. Naďalej však monitorovali rieku Uh a jej povodie a pokračovali v pátraní po pašerákoch, ktorí hľadajú nové spôsoby na nelegálny prevoz tovaru. "Polícia však vie i o týchto spôsoboch a už prijala príslušné opatrenia. Okrem pašovaného tovaru skončili dnes v jej rukách i pašeráci, ktorí sa dopustili trestného činu porušovania predpisov o obehu tovaru v styku s cudzinou," uviedla Bujňáková. Cigarety odovzdali policajti colníkom vo Veľkých Kapušanoch, ktorí sa budú prípadom ďalej zaoberať.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/