(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Kosit nesúhlasí so stanovením maximálnych cien za čistenie ciest v meste Košice
@ Aktuálne -> Verejná správa     Apr 18 2005 - 15:40 GMT
Košice 18. apríla (TASR) - Spoločnosť Kosit, a. s., nesúhlasí so závermi Košického samosprávneho kraja (KSK) o neprimerane vysokých cenách za služby.

Média o tom informovala v súvislosti so zverejnenými informáciami o vydaní právne záväzného cenového výmeru, ktorým KSK od 1. apríla určil pre spoločnosť Kosit maximálne ceny za letné a zimné čistenie ciest v meste Košice.

V porovnaní s cenami, ktoré si za tieto služby účtoval Kosit v roku 2004, sú od 8 do 40 % nižšie. Podľa riaditeľky Úradu KSK Rozálie Múdrej rozhodnutie padlo na základe záveru o neprimeranej cene za poskytované služby. Úrad KSK k nemu dospel na základe ekonomickej analýzy a po preskúmaní oprávnených a preukázaných nákladov a zohľadnení primeraného zisku spoločnosti.

Voči rozhodnutiu o určení maximálnych cien sa nemožno odvolať. Za ich prípadné prekročenie hrozia Kositu sankcie.

Spoločnosť je však presvedčená, že závery, ku ktorým dospel samosprávny kraj, jej spôsobia neodôvodnenú škodu. Preto je pripravená chrániť svoje právo, aby jej boli uznané zmluvne stanovené ceny, preukázané ako korektné na základe skutočne vzniknutých a zdokumentovaných nákladov. "Spoločnosť Kosit urobí všetky potrebné kroky na úrovni samosprávneho kraja a príslušných orgánov, aby vydané opatrenie bolo prehodnotené na základe jej pripomienok a predložených údajov," uvádza vo vyhlásení, ktoré poskytli TASR.

Kosit pripomína, že spomínané služby vykonáva na základe zmluvy podpísanej s mestom po verejnej súťaži, v ktorej obstál ako najúspešnejší uchádzač. Pri predkladaní ponuky vychádzal z cien, ktoré uplatňovali predchádzajúci dodávatelia služieb.

"Kosit sa v skutočnosti ocitol v situácii, keď dosahuje nižšie výnosy oproti predpokladu stanovenom v súťaži, a teda nedokáže pokryť priame náklady a správnu réžiu, ako ani zisk v rozsahu, ktorý určoval výpočet zmluvne dohodnutých cien," konštatuje sa vo vyhlásení.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/