(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košický samosprávny kraj hospodáril s prebytkom vyše 43 miliónov Sk
@ Aktuálne -> Verejná správa     Apr 25 2005 - 16:12 GMT
Košice 25. apríla (TASR) - Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) dnes schválilo záverečný účet kraja za rok 2004 a bez výhrad súhlasilo s jeho celoročným hospodárením.

Celkové príjmy KSK za vlaňajšok predstavovali 3 miliardy 207 miliónov Sk a výdavky 3 miliardy 163 miliónov Sk. Po odrátaní nevyčerpanej dotácie prebytok hospodárenia košickej územnej samosprávy činí 43 miliónov 269 tisíc Sk.

Poslanci dnes jednohlasne odsúhlasili aj použitie prebytku. Do rezervného fondu pôjde 7 miliónov 272 tisíc Sk, ďalších 17 miliónov 827 tisíc korún na dofinancovanie investičných akcií v jednotlivých odvetviach neukončených v roku 2004. Na financovanie nových investičných aktivít schválilo zastupiteľstvo 18 miliónov 170 tisíc Sk.

"Záverečný účet preukazuje, že hospodárime dobre, s prebytkom. Trochu aj s tým zámerom, aby sme posilnili kapitálový rozpočet, keďže prebytok je možné použiť len na investičné akcie," uviedol pre TASR po hlasovaní predseda KSK Rudolf Bauer. Pripomenul, že fiškálna decentralizácia pre KSK znamená oproti vlaňajšku nižší, iba tretinový kapitálový rozpočet. "Prebytkom ho máme možnosť aspoň čiastočne korigovať," dodal.

Ako košický župan spresnil, medzi investičné akcie bude patriť pokračovanie rekonštrukcie budovy Úradu KSK, pričom v jej rámci je zhruba 300 tisíc Sk určených pre pamätník venovaný obetiam násilia fašistického a komunistického režimu. Po dohode s mestom by mal byť inštalovaný v jej blízkosti. V pláne má KSK aj nákup CT prístrojov pre regionálne nemocnice v Spišskej Novej Vsi a v Michalovciach a dostavbu geriatrického centra v Strážskom. Pripraviť by sa mal aj projekt rekonštrukcie kúrenia na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach, renovácia objektu praktického vyučovania SOU poľnohospodárskeho v Pribeníku a oprava terás v rožňavskom domove sociálnych služieb.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/