(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košickí maturanti vyjadrili protest najmä neformálnym oblečením
@ Aktuálne -> Školstvo     Apr 26 2005 - 15:11 GMT
Košice 26. apríla (TASR) - Maturitný test z matematiky úrovne A si dnes zopakovalo aj všetkých 37 študentov z Gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach napriek tomu, že pri prvom teste dostali bezchybné zadania bez výsledkov.

Podľa riaditeľa školy Mariána Ružičku niekoľko študentov vyjadrilo tichý protest tým, že prišli športovo oblečení v tričkách s prečiarknutým portrétom ministra školstva SR Martina Fronca.

Razantnejšie dali najavo svoju nespokojnosť s opakovaním testu maturanti Gymnázia na Trebišovskej ulici. Do školy prišli v teplákoch a na tabuľu vyvesili plagát s nápisom Toto je môj prvý štrajk. Červené tepláky si na čas testu zo solidarity obliekla aj ich triedna učiteľka.

V bežnom každodennom oblečení robili písomkové maturitné "repete" študenti Gymnázia na Alejovej ulici. "Bolo to aj preto, že dnes im po 120 minútovej písomke pokračuje bežné vyučovanie, aby čo najefektívnejšie využili krátky čas do maturít," poznamenal riaditeľ školy ¼ubomír Sobek. Bez rušivých momentov si matematický maturitný test zopakovali aj na košickom Gymnáziu na Šrobárovej ulici.

Študenti po písomke nemali voľno a pokračovali vo vyučovaní podľa rozvrhu. Podľa predsedníčky Študentského parlamentu mesta Košice Zuzany Tkáčovej sa chcú zástupcovia študentskej obce stretnúť v stredu popoludní s ministrom Froncom a predložiť mu svoje postoje k novým maturitám a požiadavky.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/