(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mazák sa nezúčastní na ekonomických rokovaniach ústavnoprávneho výboru
@ Aktuálne -> Verejná správa     Apr 28 2005 - 07:34 GMT
Košice (TASR) - Predseda Ústavného súdu SR (ÚS SR) Ján Mazák sa zúčastní na rokovaní Ústavnoprávneho výboru NR SR, ak bude prerokovávať návrhy zákonov týkajúcich sa ústavného súdnictva a ochrany ústavnosti.

"Pokiaľ pôjde o ekonomické veci, využijem to, že zo zákona mi nevyplýva povinnosť osobnej účasti, a tak, ako vyplýva možnosť zúčastniť sa takéhoto rokovania výboru pre kancelárov vlády, NR SR a prezidenta, poverím kancelárku ÚS," uviedol Mazák na krátkom brífingu po stretnutí s predsedom parlamentu Pavlom Hrušovským, ktorý bol včera v Košiciach na jedodennej pracovnej návšteve.

Hrušovského požiadal ústavnoprávny výbor, aby svojmu hostiteľovi tlmočil uznesenie, ktorým ho žiada o účasť na rokovaní výboru.

Mazák v tejto súvislosti zdôraznil, že z jeho strany "nejde o žiadne pohàdanie" výborom, ale len o nedostatok času, vyplývajúci z prílišného vyťaženia súdu. "Dvestoosem pojednávacích dní za jeden rok je veľa, nedá sa to zvládnuť. Skôr by som povedal, že si treba vážiť, čo tu robíme a nielen trvať na niečom, čo veľmi zaváňa formálnou účasťou," dodal.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/