(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Švédska firma SCA Hygiene Holding preinvestuje na Gemeri takmer 1,5 mld. Sk
@ Aktuálne -> Región     Apr 29 2005 - 07:51 GMT
Bratislava/Gemerská Hôrka 28. apríla (TASR) - Švédska spoločnosť SCA Hygiene Holding plánuje v najbližších 2 rokoch investovať do rozšírenia prevádzky neďaleko obce Gemerská Hôrka 37 miliónov EUR, čo je v prepočte asi 1,47 miliardy SKK.

Investičný zámer firmy formálne potvrdzuje Memorandum o porozumení, ktoré dnes na Ministerstve hospodárstva (MH) SR podpísali zástupcovia švédskej spoločnosti a minister hospodárstva Pavol Rusko. Investor by mal v iniciačnej fáze výroby vytvoriť 125 nových pracovných miest. Zameria sa na výrobu hygienických výrobkov na báze papiera, buničiny a plastov. Pôjde najmä o produkciu hygienických vložiek a výrobkov pre každodennú hygienu a hygienické výrobky pre pacientov trpiacich ľahkou a ťažšou inkontinenciou.

"Príchod investora je pre rožňavský región s vyše 26-% mierou nezamestnanosti jednoznačne skvelou správou. Je to ďalší dôkaz snahy MH SR a Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) smerovať pozornosť zahraničných investorov do regiónov s vysokou nezamestnanosťou," uviedol Rusko. Rezort hospodárstva v spolupráci s agentúrou SARIO podľa slov jej šéfa Romana Kuruca rokujú s investorom o výške možnej štátnej pomoci, ktorá by sa mohla pohybovať na úrovni 5 miliónov EUR.

Spoločnosť SCA Hygiene Holding patrí do skupiny SCA, ktorá je popredným výrobcom hygienických výrobkov, obalov a výrobkov z dreva. Celosvetovo disponuje sieťou 50 pobočiek, v ktorých zamestnáva viac ako 53 000 zamestnancov. Jej celoročný obrat dosahuje výšku takmer 90 miliárd SEK, v prepočte asi 390,87 miliardy SKK.

TASR informoval hovorca ministra hospodárstva Maroš Havran.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/