(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hokej: V Košiciach Bombic, Bartoš i Lažo, pribudnú aj ďalší
@ Aktuálne -> Šport     May 02 2005 - 13:09 GMT
Košice 2. mája (TASR) - Štvrtý celok posledného ročníka hokejovej ST Extraligy, tím HC Košice začal dnes s letnou prípravou na nový ligový ročník, ktorí by už chceli dohrať v novej Steel Arene Košického štadióna L. Trojáka. Až do konca júna bude prebiehať príprava v domácich podmienkach, od 1. do 19. júla dostanú hráči dovolenky a 20. júla už majú vykorčuľovať na ľad.

Na východe je už prvá z troch výrazných posíl obranca František Bombic, ďalšími sú útočníci Peter Bartoš a Miroslav Lažo. "Obmena v našom kádri je pomerne veľká, odišli hráči, ktorí nenaplnili naše očakávania a svojou výkonnosťou nezodpovedali požiadavkám klubu. Ziskom agresívnejších typov chceme zvýšiť našu efektivitu a tomu budú zodpovedať aj zmeny v kádri," uviedol tréner Dušan Gregor.

Príchody ďalších hráčov do Košíc sa očakávajú ešte v priebehu mája, aby sa ešte zapojili do prípravy, lebo v mužstve nastane naozaj veľký pohyb. Už bývalý kapitán Arne Kroták a obranca Slavomír Vorobel sú v Poprade, okrem nich skončilo v Košiciach k 30. aprílu ešte deväť hráčov (o.i. Miroslav Falter, Tomáš Nádašdi, Peter Gajdoš, Martin Drotár), otáznik visí nad Gabrielom Špilárom. Do Karlových Varov sa z hosťovania vráti obranca Miroslav Vantroba a na ročné hosťovanie odišiel do Liptovského Mikuláša Marcel Šterbák. Naopak v minulých dňoch podpísali funkcionári HC nové kontrakty s Jánom Lipianskym a Luďkom Krayzelom, dvoj až trojročné kontrakty s Jurajom Kledrowtzom, Petrom Frühaufom a Marekom Topolim a ešte pred play off na ďalší rok uplatnili opciu u Jaroslava Kmiťa.

Osobitnou kapitolou sú hráči, väčšinou odchovanci (Tomáš Slovák, Jiøí Bicek, Ladislav Nagy, Marek Svatoš), či Martin Cibák (hral za Košice už vlani), ktorých angažovanie ovplyvní predovšetkým situácia v NHL a prípadne splnenie ich podmienok. Okrem toho sa do prípravy opäť zapoja odchovanci, z ktorých viac šancí by mali dostať Bartánus a Marcinko ml.

Pozornosť vedenia klubu sa okrem doplnenia kádru upiera aj na nový hokejový stánok, kam by sa chceli presťahovať už vo februári 2006, čo by znamenalo, že by stihli nielen play off, ale i záver základnej časti sezóny 2005/2006.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/