(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Logistické centrum v Grazi inšpiráciou pre KSK
@ Aktuálne -> Verejná správa     May 03 2005 - 12:37 GMT
(Košický samosprávny kraj – tlačová správa) - Riaditeľka Úradu Košického samosprávneho kraja Rozália Múdra navštívila na pozvanie rakúskej spolkovej krajiny Štajersko v pondelok 2. mája 2005 logistické centrum v Grazi. Ide o moderný komplex zariadení, zameraných na prekládku tovaru medzi železničnou a automobilovou dopravou, skladovanie, kompletizáciu, colné vybavenie, distribúciu tovaru a ďalšie nadväzujúce služby.

Návšteva je jedným z konkrétnych výsledkov minuloročnej prezentácie KSK v sídle Štajerska. „Manažéri logistického centra Graz nás informovali o príprave, projektovaní, prevádzke a spôsobe financovania Cargo Centra Graz,“ povedala riaditeľka úradu a naznačila možnosť spolupráce pri budovaní podobného terminálu v košickom regióne.

„Lokalita pri Košiciach, v ktorej je plánovaná výstavba terminálu, je vďaka svojej polohe na rozhraní širokorozchodnej trate a železničnej trate s normálnym rozchodom ideálnym miestom na takéto logistické centrum. Na financovaní terminálu by sa podľa prísľubu rakúskych partnerov mohla podieľať aj štajerská krajinská vláda,“ dodala Rozália Múdra.

Text: Gizela Nevická
Sprac.: Soňa Jakešová


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/