(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Proti školnému protestovalo v Košiciach približne 2000 študentov
@ Aktuálne -> Školstvo     May 04 2005 - 17:52 GMT
(TASR) - Približne 2000 vysokoškolákov z košických univerzít a Prešovskej univerzity, ale aj stredoškolákov, zúčastnilo sa dnes Pochodu proti školnému, ktorý v pešej zóne Košíc zorganizoval štrajkový výbor košických študentov.

Prečítali na ňom otvorený list poslancom NR SR, v ktorom ich žiadajú hlasovať proti zákonu o študentských pôžičkách a za vyjadrenie nedôvery ministrovi školstva SR Martinovi Froncovi.
"Platím už dosť za internát, za stravu aj za cestovanie. Na budúci rok chce prísť na školu môj brat, tak neviem, ako to rodičia utiahnu" - vyjadrila sa k svojej účasti na proteste poslucháčka Technickej univerzity Michalovčanka Martina. Ako povedala, nechce byť zadlžená po skončení školy, lebo to nie je dobrá budúcnosť. "Verím tomu, že kvalita školstva aj po zavedení školného sa určite hneď nezmení" - dodala.

Podľa hovorcu štrajkového výboru Mareka Dobeša študenti vyčítajú vláde, že chce ekonomické problémy a zodpovednosť za financovanie školstva preniesť na bedrá študentov, čo je pre nich neprijateľné. Protesty v uliciach nepovažujú študenti za zbytočné, najmä teraz, keď "v parlamente sú tlaky na odvolanie Fronca".

Nechceme platiť, Chceme kvalitné školstvo, Vláda to nezvláda, skandovali študenti. Objavili sa aj transparenty ako Vzdelanie nie je na predaj, Si neschopný, Fronc, odstúp, či Fronca do hrnca.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/