(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Tretí ročník kampane Na kolesách proti rakovine odštartovali v Košiciach
@ Aktuálne -> Medicína     May 06 2005 - 09:07 GMT
(TASR) - Vyzbierať 4,5 milióna korún na prístroj diagnostikujúci onkologické ochorenia je cieľom 3. ročníka kampane Na kolesách proti rakovine, ktorá sa začala včera v Košiciach.
Na štart sa spolu s hlavnými organizátormi - slovenskými paralympionikmi - postavili na bicykloch aj členovia populárnej košickej kapely No Name.

Podľa predsedu Slovenského paralympijkého výboru Jána Rjapoša pripojiť sa môže ktokoľvek, kto prejde po námestí na bicykli, kolieskových korčuliach či inom vozidle na kolesách.
Zajtra preberajú štafetu Prešovčania. Počas ďalších štyroch mesiacov sa dostane do všetkých kútov Slovenska a vyvrcholí 30. septembra v Bratislave. Jej súčasťou je finančná zbierka na prístroj.

"Zapojili sme sa, lebo človek nikdy nevie, či to neskolí jeho. Pridali sme sa paradoxne aj preto, že sme zdraví," uviedol líder No Name Igor Timko.
Pri zrode podujatia stál paralympijský víťaz v dráhovej cyklistike a vzor nezlomnej osobnosti Radovan Kaufman, ktorého rakovina pripravila o nohu a zhubnej chorobe pred dvoma rokmi podľahol.

Prezidentka Nadácie pre výskum rakoviny Margita Klobušická informovala, že doteraz sa aj vďaka kampani podarilo vyzbierať 10 miliónov korún na prístroje, ktoré včasnou diagnostikou pomáhajú pri prevencii a liečbe rakoviny.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/