(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Jediný koncert Európskeho turné hviezd 2005 na Slovensku bol v Košiciach
@ Kultúra -> Koncerty     May 06 2005 - 09:18 GMT
(TASR) - Európa 60 rokov bez vojny bol názov koncertu, na ktorom sa v rámci Európskeho turné hviezd 2005 predstavili v Košiciach stálice českej populárnej hudby Karel Gott a Lucie Bílá spolu s opernými spevákmi Marinou Vyskvorkinou a košickým rodákom Štefanom Margitom.

V Košiciach sa spevácke hviezdy zastavili na jedinom koncerte na Slovensku po jeho triumfálnej premiére 2. mája v belgickom Bruseli.

Počas vyše dvojhodinového vystúpenia sa na pódiu košickej haly Cassosport striedali nielen obľúbení speváci, ale aj interpretačné štýly a žánre rôznej proveniencie - od operných árií, cez úpravy kompozícií svetových skladateľov, ľudových piesní až po swingové rytmy, stredný prúd a rock. Za chrbtom mali speváci vynikajúce hudobné teleso - 80-členný Veľký symfonický orchester pražského paláca Žofín s dirigentom Františkom Preislerom, ktorý program zostavil.

Ováciami odmenili diváci všetkých spevákov, najviac však 30-násobného Zlatého slávika "božského" Káju, ktorý vystúpil v Košiciach opäť po desiatich rokoch. Nevynechal ani svoje najväčšie hity ako Lady karneval, Mať tak talent, čo mal Paganini, Mám rozprávkový dom a ďalšie. Ako pripomenula moderátorka koncertu, Gott začal spievať ešte v ére Johna Kennedyho a Nikitu Chruščova v čase, keď Beatles boli neznámi a "dodnes je vo forme aj vďaka tomu, že je stále zamilovaný".

Projekt Európske turné hviezd 2005 - Európa 60 rokov bez vojny pripravila pražská agentúra NKL Žofín a pri jeho košickej prezentácii spolupracovala s agentúrou Mark Media. Záštitu nad koncertom prevzal košický primátor Zdenko Trebuľa a konal sa v rámci osláv Dňa mesta Košice.

Do konca mája uvidia české spevácke hviezdy ešte na koncertoch v Prahe, Českých Budějoviciach, Ostrave, Varšave a Moskve.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/