(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Záujem o služby autovlaku medzi Košicami a Prahou rastie
@ Aktuálne -> Doprava     May 10 2005 - 15:57 GMT
Bratislava 10. mája (TASR) - Za prvé 4 mesiace tohto roka využilo služby autovlaku z Košíc do Prahy a späť spolu 413 cestujúcich s 251 automobilmi. TASR o tom informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), a. s., Miloš Čikovský.

Za celý rok 2004 použilo autovlak R 422 Cassovia z Košíc do Prahy 186 pasažierov so 124 vozidlami. Opačným smerom túto možnosť využilo 247 cestujúcich a prepravených bolo 147 áut. Autovlak na trati Košice - Praha hlavní nádraží premáva už viac ako rok od 28. februára 2004. Rezervačné doklady pre prepravu v autovlaku v oboch smeroch na Slovensku vydáva ZSSK vo všetkých železničných staniciach vybavených terminálom KVC, v ktorých sa predávajú medzinárodné cestovné doklady.

Od 10. mája tohto roka ZSSK s cieľom skvalitniť služby pristavuje k autovozňu v Košiciach aj vozeň osobnej prepravy. Doteraz museli cestujúci pri využití autovozňa pristaviť automobil k nakládke na nakladaciu rampu a do vlaku nastúpiť v Železničnej stanici Košice. "Zákazník teda už nastupuje a vystupuje do a z lôžkového vozňa v Košiciach priamo v mieste nakládky a vykládky vozidla," uvádza Čikovský. Spôsob nakládky a vykládky automobilu, resp. nástupu a výstupu cestujúcim v Prahe sa nemení.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/