(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košiciach súťažia hliadky mladých zdravotníkov SČK
@ Aktuálne -> Medicína     May 16 2005 - 20:22 GMT
Košice 16. mája (TASR) - Prezentovať prácu mládeže v oblasti poskytovania prvej pomoci je cieľom celomestskej súťaže hliadok mladých zdravotníkov ktorá sa dnes začala v Košiciach.

Dnešok patril súpereniu 27 päťčlenných hliadok, ktoré tvorili žiaci II. stupňa základných škôl. Okrem teoretických vedomostí museli predviesť aj praktické poskytovanie prvej pomoci pri oživovaní na resuscitačnom modeli a pri znázorneniach rôznych krvácaní a zlomenín. Podľa zástupkyne riaditeľky Územného spolku SČK Košice - mesto Lenky Kis-Bodnárovej s jednobodovým rozdielom zvíťazila hliadka zo ZŠ Park Angelinum. Na druhom mieste skončila ZŠ na Jenisejskej ulici a na treťom ZŠ na Staničnej ulici.

Všetci súťažiaci však podľa Kis-Bodnárovej predviedli vynikajúce znalosti a mnohí dospelí by sa museli červenať pred ich schopnosťami. Ocenila aj prácu pedagógov, ktorí sa deťom venujú na dobrovoľnej báze. "Latka je v súťaži nastavená veľmi vysoko a o poradí rozhodovali skutočne iba detaily," poznamenala. Súťaž bude pokračovať v stredu zápolením mladých zdravotníkov z tretieho až piateho ročníka ZŠ.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/