(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Chlapca po dopravnej nehode vo Svinici zachraňoval vrtuľník
@ Aktuálne -> Región     May 19 2005 - 15:16 GMT
Košice 19. mája (TASR) - Vrtuľník Leteckej záchrannej služby zasahoval dnes ráno pri dopravnej nehode vo Svinici v okrese Košice - okolie, pri ktorej utrpel po kolízii s autom vážne zranenie 11-ročný školák.

Chlapca s ťažkým mozgovo-lebečným poranením previezli letecky do Košíc a hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti Detskej fakultnej nemocnice. Podľa jej hovorkyne Veroniky Krausovej je stav malého pacienta vážny a lekári robia všetko pre záchranu jeho života.

Okolnosti nehody a mieru zavinenia polícia vyšetruje. Na mieste sa ocitli náhodne aj príslušníci Pohotovostného policajného útvaru - kukláči, ktorí pomáhali pri záchrannej akcii.

Krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová spresnila, že k nehode došlo o 7.40 hod. Vodička automobilu Ford Sierra 23-ročná Katarína H. z Vranova nad Topľou smerovala od obce Košický Klečenov na obec Bidovce vo svojom jazdnom pruhu. Spoza autobusu stojaceho v protismere na zastávke a vozidla obchádzajúceho autobus jej náhle vošiel do jazdnej dráhy maloletý chodec z obce Svinica. Zachytila ho prednou časťou vozidla, pričom utrpel ťažké zranenia.

Požitie alkoholických nápojov u vodičky nezistili.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/