(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
PIATOK v športe /hádzaná/
@ Aktuálne -> Šport     May 20 2005 - 20:50 GMT
Hádzaná: Šaľa pred posledným krokom za 9. titulom, Michalovce bez Dittelovej


Šaľa 20. mája (TASR) - Už v sobotu sa v Mestskej športovej hale v Šali môžu domáce hádzanárky Slovana Duslo tešiť zo zisku deviateho slovenského titulu. Finálová séria s Michalovcami sa po takmer dvojtýždňovej odmlke spôsobenej kvalifikačným turnajom ME hráčok do 17 rokov presťahuje zo Zemplínu k Váhu.

Po dvoch triumfoch v Michalovciach sa obhajkyne majstrovského primátu už môžu vidieť znova na ligovom tróne, no ich tréner Štefan Kelemen varuje pred podcenením víťaza základnej časti WHIL. "Práve sobotňajší zápas bude pre nás najťažším zo všetkých. V Michalovciach sme mohli iba prekvapiť a podarilo sa, no v sobotu doma budeme musieť vyhrať, lebo nič iné sa od nás nečaká," vyhlásil Kelemen, ktorý v novej sezóne pravdepodobne na lavičke rekordného slovenského šampióna už nebude a pokračoval: "Snažím sa dievčatá držať pri zemi a neželám si, aby sme niečo nechávali na náhodu." Už pred záverom sezóny je jasné, že hráčsky káder postihnú výrazné zmeny, aj preto kouč dúfa, že jeho zverenky zostanú mysľou ešte v Šali a nie vo svojich budúcich pôsobiskách v kvalitných európskych ligách. "Verím, že hráčky, ktorých sa to týka, potvrdia aj v ich poslednom vystúpení, že titul si naozaj zaslúžia," dodal Kelemen.

Na rozdiel od suveréna posledných pätnástich sezón sa Michalovce budú musieť v 3. zápase vyrovnať s citeľným hendikepom. "Dittelová má problémy s obličkami, len včera ju prepustili z nemocnice a určite nám bude chýbať," informoval tréner Iuventy Dušan Daniš, ktorý tiež v minulosti viedol svojho súčasného súpera za titulmi. "Situácia je pre nás veľmi nepriaznivá, no v tejto sezóne sme už Šaľu na jej palubovke zdolali," odvolával sa Daniš na odvetu 3. kola Pohára EHF, keď po domácej prehre Michalovce zaskočili Duslo v odvete a aj keď to na postup vtedy nestačilo, Daniš v tom vidí cennú inšpiráciu: "V prvom rade však musíme podať zodpovednejší výkon v obrane ako doma a vytvárať si lepšie šance. Dôležité bude, aby nám zachytali aj brankárky."


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/