(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Naturálny lekár Maurice Voisin vie, kde majú choroby svoj pôvod i to, že naša duša nemôže byť bližšie ako priateľ
@ Aktuálne -> Medicína     Jun 27 2002 - 13:44 GMT
Bol ešte mladý /15 rokov/, keď sa rozhodol, že raz bude študovať medicínu. Keďže sa narodil vo Švajčiarsku, mal to šťastie - tak ako všetci jeho rovesníci - že bol podrobený rozhovoru s psychológom, ktorý mu poradil, akým smerom sa má uberať... "Ten psychológ bol veľmi šikovný", hovorí Maurice Voisin. "Povedal mi: Chceš byť lekár? Nebudem ťa odhovárať. Ale tvoje zdravie nie je celkom dobré. Máš síce silnú vôľu, môžeš študovať. No keď získaš titul, budeš taký vyčerpaný, že nedokážeš v praxi uplatniť, čo si sa naučil..."

Dnes má Maurise Voisin MONA masérsky salón na Považskej ulici 40 v Košiciach. Je naturálny lekár - okrem iného človek, ktorý naozaj pomáha. Lebo rozumie tomu, čo robí, i prečo to robí. A prečo sa usadil práve tu? Jednoducho sa zamiloval do Slovenky, oženil sa a prišiel sem s ňou žiť. A nám ostatným, ktorí vieme, že od neho môžeme žiadať pomoc - pomáhať.

Vráťme sa k obdobiu, keď bol Maurise vo Švajčiarsku. Začínal inou profesiou - typograf. Mal osemnásť rokov, keď ochorel. Po opreácii ležal dva a pol mesiaca v nemocnici. Lekári ho poslali domov - umrieť. Zistili totiž, že má leukémiu. "Môj otec rebeloval. Tvrdil, že kým som nevkročil do nemocnice, bol som zdravý. Až sa zistilo, že chyba je inde. Lekári mi pri operácii nechali v bruchu nylon. Medzitým otec vyhľadal iných lekárov, liečiteľov. Jedna liečiteľka ma diagnostikovala takto: ´Má naozaj leukémiu. Ale môžeme mu pomôcť.´ Predpísala mi lieky a poradila, aby som preboha nejedol cukor! Dala mi špeciálne víno s bylinkami a kombinovala to s homeopatiou. Počas liečenia som išiel ďalej do školy. Nechcel som čakať doma so založenými rukami. Povedal som si, že budem radšej robiť niečo produktívne, pozitívne. A keď sa dá tá choroba prežiť, chcem dať svoj život ľuďom, ktorí trpia. Chcem im pomáhať."

Ubehlo sedemnásť rokov, kým sa Maurise cítil pripravený pre profesiu, ktorú robí dnes. Naučil sa i učil reflexnú masáž chodidla, fytoterapiu /liečenie chorôb rastlinami/, dietetiku /náuka o úprave výživy zdravého i chorého človeka/. Neskôr si osvojil klasickú, športovú masáž, masáž pre odstránenie celulitídy, väzivomasáž. V oblasti, kde pracoval, sa stal veľkým konkurentom pre klasických lekárov. "V časti, v ktorej som žil, nebolo dovolené "nelekárom" pôsobiť. Musel odísť do inej oblasti, kde zákony hovorili - kto vie pomôcť druhým, môže to robiť. Ale zo zlosti, z trucu som si chcel niečo dokázať a pracoval som na obidvoch miestach. Akurát som na ´zakázanom´ mieste nediagnostikoval. Ale bojoval som proti lekárom, ktorí sa z vlastnej vôle rozhodovali - komu a kedy pomôcť alebo nepomôcť. Alebo vyšetrovali, či to bolo potrebné alebo nie. A pacienti museli platiť..." Naučil sa a prevádzal horúcu indickú terapiu - očisťovanie organizmu od škodlivín. Je to praktika, pri ktorej sa začína so šesťdesiat stupňovou teplotou a končí s deväťdesiatšesť stupňovou. Osvojil si homeopatiu, špeciálne masáže, čistenie čreva... A hoci má už niekoľko krížikov na krku, učí sa stále. Dodnes aspoň dvakrát v roku absolvuje ďalšie, nové kurzy. Stále sa učí a konfrontuje svoju prácu nielen so skúsenosťami s pacientami, ale stretáva sa s odborníkmi. Ale nie všetko, čo sa učí, prevádza. V ponuke má napísané: uvoľnenie blokád chrbtice, regenerácia funkcie platničiek, håbková masáž - rozmasírovanie starých zápalov, zlepšenie prúdenia energie, reflexná masáž chodidiel, ktorá pozitívne vplýva na jednotlivé orgány, lymfodrenáž, masáž na odstránenie celulitídy, klasickú, čiastočnú a celkovú masáž. Ale to je ´iba´ informácia. Dôležité je to, čo sa za ňou skrýva. Človek sa veľkým "Č" - Maurise Voisin.

Jeho filozofia je jednoduchá: "Verím v reinkarnáciu. Verím, že nie sme prvykrát spolu a myslím si, že každú fyzickú chorobu predchádza duševná - karma. Niečo nám chýba, niečo sa musíme naučiť. A verím, že formy, ktoré prevádzam, sú človeku nápomocné. Človek musí zistiť, ktoré chyby robí." Je to tiež jedna z foriem, ktorú robí. "Lebo chcem poradiť. Keď je človek schopný tomu rozumieť, začne pracovať na sebe a veľmi rýchlo sa zlepší jeho stav. Vo Švajčiarsku som pomohol trinástim ľuďom s rakovinou..." Diagnostikoval dvoma spôsobmi - vlastnou iris diagnózou a reflexnou masážou chodidla. Používa aj formu podobnú homeopatii. "Homeopatia je pre telo veľmi jemná forma liečenia bez následkov. Je to forma zvaná biorezonant. Mám možnosť robiť lieky sám. Vezmem si rastlinu - napríklad margarétku. Stroj, ktorý mám k dispozícii, mi ukáže signály. Každá rastlina niečo vyžaruje, aj muziku, ktorú voľným uchom nepočujeme. A tieto signály sú tóny, vibrácie, ktoré fixujem na inú tekutinu a zriedim - aj pomocou virgule. Tá mi dá možnosť zistiť, aký stupeň zriedenia potrebujem pre toho-ktorého pacienta. Ale môžem použiť aj rozum. Keď je stav viac telesne postihnutý, dám nízku potenciu. Ak je psychická, potom dám celkom vysokú. Mám možnosť vyrobiť liek taký, aký človek potrebuje. Napríklad - človek má strach. Aký druh strachu? Keď zistím, že má strach z budúcnosti, dám mu liek na ´to´. Keď zistím, že má strach zo psov, dám iný liek... Niekedy treba kombinovať lieky fyto ako homeopatia a biorezonantné lieky."

Maurice je duševný lekár - pracuje aktívne na psychike. "Keď človek napríklad nemôže spať, veľa rozpráva alebo je veľmi ticho - na to môže byť ten istý liek - dá si dva, tri...poháriky. Ale keď ráno vstáva, je vyčerpaný, má zlú náladu, nedobré sny, má pocit, že má guličku v hrdle, ktorú nemôže zhltnúť ani vypľuť..., tak tu hľadám psychický, sentimentálny šok. Ten človek nevie odpustiť. Keď začne hľadať prečo? a keď odpustí, zabudne a nebude máť také problémy ako návaly, búšenie srdca, bolesti hlavy, ruky ako pred infarktom... Strach umrieť, dusenie sa, to sú symptómy, ktoré odchádzajú. Každý človek cíti, že žije na krátky čas, že niečo na nás príde, ale nevieme, čo? Ten strach je aktívny. Každý človek cíti, že máme kozmický tlak na naše duše. A to je vtedy, keď sa pozeráme na vieru, posledný súd, kladieme si otázku Prečo žijeme?... Každý má iný obraz o sebe. Myslím si, že ten tlak potrebujeme, lebo nám ukazuje vlastné chyby a na možnosť zistiť ich, začať na sebe pracovať aktívne. A to potrebujeme, keď chceme prežiť a zlepšiť sa ďalej. Je ale veľa materialistických ľudí, a u tých musíme pomaly aktivizovať. Je veľa ľudí,ktorí povedia, že neveria. Ale veria - v seba. Že vedia to a to robiť. A prečo vedia? Dostávame sa na teóriu reinkarnácie. Človek ak žije po prvykrát, je úplne hlúpy z hľadiska rozumu. Ale môže robiť všetko dobre, pretože viac pracuje cez duševné implulzy, psychiku. A počuje svoj vnútorný hlas. Ale človek, ktorý je viac materialista, ho nemá možnosť počuť. Pretože verí len tomu, čo môže nahmatať...

Zistil som, že pravda je pravdou všade. Človek robí chyby. Ale vo veľkej miere trpí aj preto, lebo sme degenerovaní. Nie sme schopní počuť hlasy z druhého sveta. Sú ľudia, ktorí to robia. Ale nie stále. Možno to nepotrebujú alebo nie sú schopní to robiť viac... Čo vlastne znamená degenerácia? Veľký mozog - pre rozum - je veľký. A malý mozog, ktorý by mal byť takisto veľký, je zatlačený. A práve on je ten receptor, ktorý berie z kozmu myšlienky, spojenia. A veľký i malý mozog by mali byť v harmónii. A nie sú. Niekedy máme pocit, že máme urobiť to a to, ale my si to logicky vysvetlíme, prečo nie! Potom zistíme, že sme urobili chybu.

Myslím, že pomoc máme k dispozícii. Snažím sa byť pomocníkom pre ľudí a snažím sa stále viac a viac počúvať svoj vnútorný hlas - ako mám pomôcť tomuto človeku? Ako mám k nemu pristupovať - akou formou liečenia? Je duševne otvorený? Môžem vojsť tam a tam a začať pracovať? Alebo je viac materialista a ja mu musím ukázať tvrdšiu vec - inú. Môžem mu urobiť silnejšiu masáž. Ale môžeme vyskúšať aj jemnejšiu a možno zistíme, že sa uvoľnil. Budeme vedieť, kedy sa cíti lepšie, kde sa cíti doma. O strachu sa dá veľmi dobre rozprávať i telepaticky komunikovať. Človek sa potom otvorí, cíti sa dobre, a tak máme dobrý prístup. To znamená, že môžem ponúknuť pomoc takú, akú ´on´ potrebuje. Ale ´on´ musí chcieť pýtať pre seba pomoc. Niekedy sú aj takí ľudia, ktorí mi povedia: Dajte ma do poriadku pán doktor, ja čakám! To ale nejde. Ten druhý musí byť aktívny. Preto potom MÁME dobrý prístup, nie mám... Najhoršie je pomôcť ľuďom, ktorí neveria inému, ako vlastnému životu, ich materiálnej moci. To je najťažšie. Dá sa to, ale veľmi pomaly. Pretože ak človek zistí, že sa cíti lepšie, možno sa začne otvárať jeho jedna strana. Tá druhá je ale pasívna..."


Samozrejme aj Maurice pravdu hľadal. "Jeden tvrdí, že ´toto´ je pravda! Druhý, že ´toto´ je pravda! Každý verí, že má pravdu. Ale keď sa pozrieme, prečo vyvstala táto a táto teória? Keď sa pozerajú dvaja ľudia na kostol, ale každý z iného miesta, každý vidí niečo iné. Takisto každý silný zážitok človeka poznačí - či už negatívny alebo pozitívny. A keď sa nám neskôr v živote objaví niečo podobné, zažívame vibrácie na duši, je to aktívne. Naopak, na niečo nové, čo sme predtým nezažili, tak silno nezareagujeme. Šok je to, čo vibruje našou dušou. To je to, prečo existuje veľa ľudí s inými názormi, ktorým veria... Musíme sa učiť tolerovať názor druhých a sanžiť sa rozumieť, ako ten druhý myslí. Potom zistíme, že iba hovorí inou psychickou rečou ako my. A musíme sa snažiť prispôsobiť sa jeho reči. Potom pochopíme: Ahááá! Keď chceme pomôcť druhým, musíme sa priblížiť tejto druhej duši, precítiť, prečo ten človek tak myslí? A potom spoločne hľadať, ktorý kvet potrebuje...

Každý obraz o chorobe pochádza z disharmónie duše. Napríklad celulitída: Geneticky pred sto päťdesiatimi rokmi trpeli naši predkovia tuberkulózou, sifilisom. A to sú formy latentné, veľmi bolestivé. Alebo zápaly ženských a mužských orgánov. Kedysi to bol taký bolestný stav, ktorý poškodil aj iné orgány. S homeopatiou sa dá ísť späť s touto genetickou informáciou a liečiť gény. A pomôcť človeku, ktorý má chronický zápal horných dýchacích ciest, močových ciest alebo bolesti iných orgánov, bolesti hlavy, pri ovulácii. Je to hormonálna práca. Dá sa to liečiť. Pričom ale musíme brať do úvahy formy degenerácie. Ak by sme mali ísť úplne na začiatok, degenerovaný je mozog. Ak chceme všetko prežiť, musíme sa snažiť aktivizovať náš vnútorný hlas. Pretože to je hlas našej duše. A naša duša nemôže byť bližšie, ako priateľ.

Ale ako počúvať ten hlas, keď je človek zmätený? Niekedy nevie, či si ho nahovoril alebo je to naozaj pravda. "Vnútorný hlas je vždy prvá myšlienka, prvý pocit. Keď sedím oproti vám, pozerám sa na vás, ste sympatická alebo nie? Mám vás rád alebo nie? Ale prečo vás nemám či mám rád? Lebo podobný alebo ten istý človek v minulom živote mi urobil niečo zlé alebo dobré, alebo ja jemu. A mám strach, že mi to vráti... To sú možnosti. A keď ste sympatická, prečo? Vtedy netreba veľa slov. Stačí objatie, lebo cítime, že je medzi nami harmónia. A to je také krásne... Keď sa pozeráme ďalej na život, koľkokrát sme mali okolo seba dobrých ľudí - manžela, partnera, manželku, suseda, matku... A keď odchádzame na druhý svet, cítime len lásku, vidíme len ľudí, ktorých máme radi. A to je forma - vyžarujeme len lásku a žijeme z lásky."


Vzťahy. To nie sú iba spojenia za účelom sympatie či nesympatie. Niekedy dvoch ľudí spojí aj to, že si musia aj niečo vyriešiť. "Myslíte karmu? Áno, to je normálne, to je život. Ale platiť pre chyby urobené prv môže byť symbolické. Nemusíme vždy pre to trpieť. Kto má dobrú vôľu, môže to prežiť symbolicky. Napríklad vy upratujete môj byt. Ja vás platím. Ale môžem raz povedať vaše krstné meno, pozvať vás na kávu a urobiť tú prácu za vás. A to môže znamenať aj to, že mám možnosť zaplatiť za celú karmu, keď sme museli byť spolu a robil som chyby. A len toto môže stačiť uvoľniť celú karmu - priateľstvo, symbolicky.

Treba uvoľniť aj dušu. Včera som mal pacienta, ktorý bol veľmi zablokovaný, nerozprával, bol nervózny... Hľadali sme cestu k duši. Pýtali sme sa, čo potrebuje. Mal som dievča, ktoré malo epilepsiu. Rozprávali sme sa, dal som jej energiu a ona sa cítila lepšie a rozprávala. Dalo sa komunikovať. Povedal som jej "neboj sa" a rozprával som jej, čo epilepsia je. Jej otec bol alkoholik. A alkohol je veľmi zničujúci. Na spermiách sa znehodnotí prvý lisť, ktorý je určený pre pokožku a nervový systém potomka. Potom sme hľadali ďalej. Ktorú formu liečenia máme použiť. Bolo to dosť náročné. Išli sme bližšie a bližšie ku koreňu choroby... Zakaždým, keď je človek opitý, zničí minimálne dvetisíc mozgových buniek, ktoré sa už neregenerujú. Aj u narkomana zistíte, že majú na mozgu biely fľak - je to màtve. Človek sa zničí. Je známych veľa chorôb, kedy sa človek potrebuje uvoľniť, pretože prežíva veľký stres. A tak hľadá alkohol, pretože má strach byť sám."

Toľko o tomto vzácnom pánovi. Viac, ako vám tieto riadky mohli povedať, vám povie samotné stretnutie s ním.

"Som v spojení s druhými dušami z vlastnej vôle. Niekedy vysvetľujem veci, ktoré som dovtedy sám nepoznal. Ale počúvam, čo sa ten človek pýta. Tak zisťujem, že som v spojení s inými dušami z vlastnej vôle. S dušami, ktoré vedia viac, ako ja."

¼udmila Paňáková


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/