(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Gašparovič sa v Čani zaujímal o problémy vidieka
@ Aktuálne -> Región     May 26 2005 - 21:53 GMT
Čaňa/Kechnec 26. mája (TASR) - O problémy rozvoja vidieka sa dnes zaujímal prezident republiky Ivan Gašparovič na stretnutí so starostami mikroregiónu Hornád v okrese Košice-okolie.

Ako ho informovali starostovia, patria k nim najmä podielové dane a nerozvinutá infraštruktúra - nekvalitné cesty, chýbajúce vodovody, kanalizácia a čističky odpadových vôd, čo má v konečnom dôsledku dopad aj na slabý záujem investorov. Na druhej strane sa darí obciam v spoločnom postupe pri triedenom zbere druhotých surovín či spolupráci s ochranárskymi mimovládnymi organizáciami.

Starostka obce Bočiar Elena Szabóová upozornila prezidenta na pretrvávajúci spor o navrátenie 3800 hektárov pozemkov, ktoré za minulého režimu odobrali administratívne sedemnástim obciam a pričlenili ku Košiciam. Postavená je na nich aj spoločnosť U.S. Steel či spaľovňa odpadov. Obce tak prichádzajú na daniach o milióny korún, ktoré by mohli investovať do rozvoja. Podľa Gašparoviča problém môže vyriešiť len nezávislý súd.

Čaňa ako obec privítala prezidenta po prvý raz vo svojej histórii.

Gašparovič pokračuje zajtra v pracovnom výjazde na východnom Slovensku návštevou Prešovského kraja.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/