(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Obec Kechnec plánuje výstavbu Integrovanej európskej školy
@ Aktuálne -> Školstvo     May 27 2005 - 15:17 GMT
Kechnec 27. mája (TASR) - Projekt Integrovanej európskej školy pripravila a chce do roku 2006 realizovať obec Kechnec v okrese Košice-okolie, pri ktorej rastie rozsiahly priemyselný park pre zahraničných a domácich investorov.

Začiatok výstavby školy na "zelenej lúke" podmieňuje jej zaradenie do siete škôl. Starosta Kechneca Jozef Konkoly dnes pre TASR uviedol, že projekt podali na Ministerstvo školstva SR už pred jeden a pol rokom, a zatiaľ sa nič nedeje.

Konkoly spresnil, že škola by mala poskytovať vzdelanie v cudzích jazykoch v jednom areáli od materskej až po vysokú školu. "Priemyselný park potrebuje kvalifikovaných odborníkov pripravených po profesijnej, ale aj jazykovej stránke," uviedol starosta. Ako informoval, v Kechneci už pôsobí americký a belgický investor, čoskoro to bude aj nemecká a rakúska firma. Investori robia pre budúcich zamestnancov výberové konania a nie vždy sú s ich úrovňou spokojní, poznamenal starosta. Integrovaná škola by to mohla napraviť.

Ak sa projekt podarí realizovať, vzdelanie bude poskytovať Integrovaná európska škola pre našich i zahraničných občanov, vrátane rodín zahraničných investorov, ktoré hľadajú vyučovanie v nemeckom alebo anglickom jazyku, dodal Konkoly.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/