(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Michalovská NsP sa pravdepodobne stane neziskovou organizáciou
@ Aktuálne -> Medicína     Jun 05 2005 - 16:24 GMT
Michalovce 5. júna (TASR) - Michalovská nemocnica s poliklinikou (NsP) Štefana Kukuru sa s najväčšou pravdepodobnosťou pretransformuje na neziskovú organizáciu. Definitívne o tom rozhodnú poslanci Košického samosprávneho kraja na júnovom zastupiteľstve.

Zmena NsP na akciovú spoločnosť sa podľa jej riaditeľa Dalimíra Zobku nemôže uskutočniť z toho dôvodu, že získala z eurofondov zhruba 45 miliónov korún. "V prípade zmeny na akciovú spoločnosť by sme podľa informácií z príslušného ministerstva museli získané financie vrátiť," doplnil dnes pre TASR Zobka.

V prípade vzniku neziskovej organizácie bude NsP poskytovať zdravotnícke služby a neprejdú na ňu žiadne záväzky. Staré dlhy z rokov 2003 a 2004 v objeme 170 miliónov korún by tak zostali na pleciach príspevkovej organizácie samosprávneho kraja.

Spomínaný objem financií z eurofondov využije nemocnica na kompletnú rekonštrukciu kotolne, tepelných rozvodov, výmenu staníc a pod. V súčasnosti zamestnáva NsP v Michalovciach takmer 900 zamestnancov. Vznikom neziskovej organizácie nedôjde k prepúšťaniu pracovníkov. "Pokiaľ ide o ďalšie znižovanie stavu pracovníkov už niet kde ustúpiť, počet lekárov a zdravotných sestier sa rozhodne ďalej znižovať nemôže, takže ak niekto opustí našu nemocnicu, bude to len prirodzeným úbytkom," konštatoval Zobka.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/