(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
7. Festivalový míting európskych nezávislých divadiel prevažne pod otvoreným nebom
@ Kultúra -> Divadlo     Jun 06 2005 - 09:54 GMT
Staromestské divadlo v Košiciach v spolupráci s Mestom Košice, MČ KE-Staré Mesto a Združením Feman usporiada počas letných mesiacov 7. Festivalový míting európskych nezávislých divadiel.

Bude to po prvý raz, keď sa divadelné predstavenia budú odohrávať prevažne pod otvoreným nebom a v novej atmosfére. Organizátori sa rozhodli rozšíriť podujatia košického kultúrneho leta aj pre milovníkov divadla nielen z Košíc, ale aj zahraničných návštevníkov. Festivalový hostia budú prichádzať počas letných mesiacov so zámerom spríjemniť dovolenkové a prázdninové chvíle.

Divadlom ožije predovšetkým nádvorie Východoslovenskej galérie s vynikajúcou akustikou. Javisko je pripravené uvítať divákov na úvodnom predstavení Staromestského divadla už v nedeľu 12.júna.

Okrem nových súborov / Divadlo Aréna Bratislava , Komorné divadlo / a nových titulov
/ „ Koza, alebo kto je Silvia, Slečna Júlia, Nevyliečiteľní....“ /budete mať možnosť počas festivalu vidieť aj predstavenia, ktoré sa na predošlých ročníkov tešili veľkému záujmu publika./ rozprávka Sněhurka a 7 trpaslíkov, Robinson Crusoe .../ rovnako ako hostí až z Kanárskych ostrovov s vtipnou klauniadov zrozumiteľnou pre všetkých – pretože je bez slov.

Úvod festivalu patrí tradične Staromestskému divadlu a predstaveniu Ephraima Kishona: „Rómeo a Júlia ... po 30-tich rokoch „

Táto vynikajúca komédia osloví určite každého diváka, pretože situácie, ktorým sa z chuti zasmeje, prežíva každý z nás vo vlastných rodinách a manželstvách.

Byť symbolom lásky ako Romeo a Julia určite nie je jednoduché. A už vôbec nie po 30-ročnom manželstve. Ako by to s nimi dopadlo, keby ich vzťah neskončil tragicky, ale splodili dokonca dcéru – a čo na to autor, Wiliam Shakespeare ?

To budete mať možnosť vidieť na vlastné oči v inscenácii, ktorú uvádza Staromestké divadlo v hereckom obsadení: Peter Rašev, ¼uba Blaškovičová, Kveta Stražanová, Jožo Stražan, Jozef Fila a Katarína Raševová.

Staromestské divadlo pozýva všetkých svojich priaznivcov stráviť prjemný a oddychový večer v nedeľu 12. júna od 20,30 na nádvorie Východoslovenskej galérie / Dom KVP / s predstavením, ktoré zožalo veľký úspech aj u pražského publika na Festivale v Prahe a o pár dní ho uvidia diváci na medzinárodnom festivale v Hradci Králové.

Ïalšie predstavenie divadla TEATROFIA z Kanárskych ostrovov „Tak a sme tu!„ bude 2.júla o 20,30 rovnako na nádvorí Východoslovenskej galérie.

(Tlačová správa)


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/