(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košičan Brenkus vydal tretiu knižku poézie Romanca s bludičkou
@ Kultúra -> Literatúra     Jun 07 2005 - 21:12 GMT
Košice 7. júna (TASR) - Po zbierkach Pochod màtvych a Rekviem v prachu vyšla košickému autorovi a bardejovskému rodákovi Radovanovi Brenkusovi (1974) knižka poézie Romanca s bludičkou, ktorú uvedú do života 9. júna v košickej Verejnej knižnici Jána Bocatia.

Knižku s ilustráciami Miloša Mačingu vydalo vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov v edícii Dielňa autorov literatúry, informoval dnes autor.

Básnik pôsobí ako externý doktorand a pedagóg na Katedre jadrovej fyziky košickej Prírodovedeckej fakulty UPJŠ. Prvá knižka poézie mu vyšla v roku 1997. Je držiteľom viacerých ocenení z celoštátnych literárnych súťaží v poézii a v próze. Publikoval v časopisoch Slovo mladých, Dotyky, Psí víno, Literárny týždenník a Slovenské pohľady. Jeho tvorba zaznieva aj zo Slovenského rozhlasu. Autor disponuje inovačnou poetikou na moderný barokový spôsob - úsporné básne sú plné rozprávkovej fantastiky, živej obrazotvornosti a atmosféry s prírodnými znameniami.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/