(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hraničný priechod vo Vyšnom Nemeckom čaká rozsiahla rekonštrukcia
@ Aktuálne -> Región     Jun 09 2005 - 21:12 GMT
Vyšné Nemecké 9. júna (TASR) - Zdvojnásobenie priepustnosti do roku 2007 a efektívnejšie colné kontroly prinesú dlhodobé a krátkodobé opatrenia, ktoré Ministerstvo financií SR a Colná správa pripravujú na slovensko-ukrajinskom hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom v okrese Sobrance. So situáciou sa dnes oboznámil podpredseda vlády SR a minister financií SR Ivan Mikloš.

Vicepremiér po stretnutí s predstaviteľmi colnej správy spresnil, že do jedného mesiaca začne platiť obmedzujúce opatrenie na dovoz cigariet pre osobnú potrebu z 1 kartónu denne na 1 kartón týždenne. Veľa turistov totiž zneužíva platnú legislatívu, "otáča sa" niekoľkokrát denne, čo je síce legálne, ale spôsobuje to ekonomike veľké škody. Colníci ich pri legálnom i nelegálnom dovoze odhadujú na stovky miliónov korún ročne.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/