(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Budúci českí módni návrhári vystavujú v Košiciach
@ Aktuálne -> Rôzne     Jun 09 2005 - 21:17 GMT
Košice 9. júna (TASR) - Výstavu Cesty odevného dizajnu pohľadom študentov otvorili dnes v košickom Slovenskom technickom múzeu v spolupráci s Českým centrom v Bratislave.

Módnymi kreáciami na témy umenie detailu v odeve, odev ako prostriedok komunikácie a uniage - rovnaký štýl pre každý vek sa na nej prezentujú žiaci a študenti z českých odevných a textilných stredných a vysokých škôl v Prahe, Brne, Liberci a Ústí nad Labem.

Vystavené modely, kresby a fotografie vyjadrujú vzťah najmladšej generácie budúcich návrhárov k civilizácii a komunikácii. Typickým príkladom je skupinová kolekcia poslucháčok Ateliéru textilnej tvorby Fakulty úžitkového umenia a dizajnu z Ústí nad Labem, ktorých inšpirovala televízia a jej programová skladba.

Príznačná pre "odvážnu módu zo školských lavíc" je voľná hra s rôznymi materiálmi, nekonvenčné tvarovanie, objavovanie nových foriem, štruktúr a technológií posúvajúcich hranice odevnej tvorby v súlade so súčasnou dobou.

Kurátorkou výstavy, ktorá potrvá mesiac, je Drahomíra Bøezinová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/