(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Podľa VIPA rozpočtové škrty ohrozujú rozvoj vidieka
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jun 12 2005 - 18:41 GMT
Bratislava/Spišská Sobota 12. júna (TASR) - Aby sa slovenský vidiek mohol dynamickejšie rozvíjať, je okrem budovania kapacít potrebné venovať zvýšenú pozornosť podmienkam pre rozvoj malého a stredného podnikania v tomto priestore. Podľa Vidieckeho parlamentu (VIPA) na Slovensku nie sú priaznivé podmienky pre rozvoj tohto podnikania, je tu vysoké odvodové zaťaženie a nedostatok podporných impulzov.

Preto je VIPA znepokojený aj návrhom luxemburského predsedníctva Európskej rady týkajúceho sa finančnej perspektívy Európskej únie na roky 2007-2013, ktorý zredukuje objem plánovaných finančných prostriedkov v Európskom poľnohospodárskom fonde pre rozvoj vidieka (European agriculture Fund for Rural Development – EAFRD).

Ako odznelo na zasadnutí Predsedníctva Vidieckeho parlamentu 10. až 11. júna v Spišskej Sobote, VIPA sa obáva, že rozpočtové škrty v novej európskej vidieckej politike, ktorá prináša mnoho pozitívnych momentov v záujme vytvorenia novej kvality vzťahov medzi všetkými spoločenskými a ekonomickými skupinami žijúcimi na vidieku, by už v blízkej budúcnosti mohli vytvoriť na vidieku veľmi nepriaznivú situáciu a úbytok obyvateľstva.

TASR o tom informoval predseda VIPA Peter Rusnák.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/