(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V košickej ZOO sa predstavia maďarské turistické atrakcie
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Jun 13 2005 - 20:45 GMT
Košice 13. júna (TASR) - Maďarských jazdcov čikóšov z pusty na Dolnej zemi stretnú návštevníci košickej ZOO 26. júna počas prezentácie dvoch výnimočných maďarských turistických regiónov - Severnej veľkej nížiny a jazera Tisza na severovýchode krajiny.

Na prvé svojho druhu celodenné maďarsko-slovenské podujatie v ZOO pozýval dnes na spoločnej tlačovej konferencii jej riaditeľ Karol Seman. Pripomenul, že maďarskí susedia si Košice na prezentáciu turistických atrakcií nevybrali náhodne. Košická ZOO už dlhšie spolupracuje pri výmene zvierat s partnermi v Miškolci a Nyiregyháze a obyvatelia Košíc a okolia hojne navštevujú maďarské termálne kúpaliská a rekreačné oblasti.

Celodennú prezentáciu pripravuje na poslednú júnovú nedeľu v Košiciach maďarská štátna spoločnosť Magyar Turizmus v spolupráci s občianskym združením Priatelia a sympatizanti ZOO Košice a obchodnou kanceláriou maďarského veľvyslanectva v Bratislave.

Účastníci získajú informácie o všetkých turistických atrakciách Severnej veľkej nížiny a okolia druhého najväčšieho maďarského jazera Tisza, vrátane sedliackeho života na maďarskej puste v Hortobágyi, ktorá je súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Chýbať nebudú ukážky výcviku koní či streľby z luku, hlavnej zbrane starých Maďarov, dobové kostýmy, maďarský folklór a tradičné remeslá a jedlá. Turisticky atraktívne zariadenia predstavia cestovné kancelárie - ZOO v Nyiregyháze, Aquaticum v Debrecíne, kúpele Berekfürdö a ďalšie.

Podľa maďarského konzula v Košiciach Jánosa Czibulu vyčlenila maďarská vláda len v tomto roku na propagáciu maďarských turistických atraktivít doma i vo svete prostredníctvom spoločnosti Magyar Turizmus 5,5 miliardy forintov, z čoho sa financuje aj akcia v Košiciach. Ilona Katonová z regionálnej projekčnej agentúry potvrdila, že pri rozvoji regiónu využívajú bohato aj peniaze zo štrukturálnych fondov EÚ a jej programu Euroreg.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/