(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Traja Spišiaci vnucovali živnostníkovi "ochranu" za 5000 korún mesačne
@ Aktuálne -> Región     Jun 14 2005 - 13:35 GMT
Košice 14. júna (TASR) - Traja Spišiaci vnucovali živnostníkovi v Spišskej Novej Vsi "ochranu" za mesačný poplatok 5000 korún. Vyšetrovateľ ich od pondelka stíha za hrubý nátlak, poškodzovanie cudzej veci a krádež v spolupáchateľstve.

Jeden z obvinených Ladislav G. v piatok vo večerných hodinách v pohostinstve na Elektrárenskej ulici v Spišskej Novej Vsi pod hrozbou inej ťažkej ujmy vnucoval 19-ročnému živnostníkovi ochranu jeho predajne. Poškodený to odmietol, informovala dnes krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

V pondelok o 0.30 hod. obvinení po predchádzajúcej vzájomnej dohode prišli k predajni, kde Ladislav G. a Jaroslav K. vylomili vchodové dvere. Jaroslav K. spolu s Róbertom Š. vošli dnu a do igelitových tašiek a kartónových škatúľ naložili rôzny tovar, pričom jeho časť vyložili na chodník. Následne boli páchatelia vyrušení a z miesta činu ušli bez vecí. Živnostníkovi spôsobili škodu za 208 000 korún a na zariadení predajne ďalších 20 000 korún.

Ladislava G. a Róberta Š. vyšetrovateľ zadržal a dal do policajnej cely. Jaroslava K. stíhajú na slobode.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/