(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
STREDA v športe /hokej, futbal/
@ Aktuálne -> Šport     Jun 15 2005 - 13:51 GMT
Hokej: Biceka lanáranie ruskej superligy nezlomí, Leksandu dal svoje slovo

Košice 15. júna (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Jiøí Bicek, ktorý sa dohodol na ročnom angažmáne so švédskym nováčikom Elitserien Leksandom, nemieni korigovať svoj úmysel aj napriek záujmu z ruskej superligy. Ako uviedol, o záujme ruského Čerepovca vedel, ale prišlo k tomu tak, že agent, s ktorým sa už rozišiel, súbežne rokoval aj s týmto klubom.

"Samozrejme, mal som predstavu o podmienkach v superlige, ale na základe viacerých skutočností som uprednostnil," poznamenal košický odchovanec, ktorý vo farbách HC absolvoval uplynulú sezónu v ST extralige. Naposledy v zámorí bol hráčom New Jersey, kde mu skončil kontrakt, no zmluva s Leksandom v tomto roku nie je v rozpore s jeho štatútom. Iné by to bolo, keby sa do NHL chcel vrátiť. "Zatiaľ je priskoro hovoriť o vyhliadkach a plánoch. Najprv sa musí skončiť výluka. Pre mňa je prvoradé vyskúšať si škandinávsku elitnú súťaž a verím, že v Leksande budem spokojný a tím dosiahne kvalitné výsledky," konštatoval Bicek.

***
Futbal: V Košiciach vznikne Mestský futbalový klub

Košice 15. júna (TASR) - Na stredajšom rokovaní predsedov poslaneckých klubov Mestského zastupiteľstva v Košiciach riešili otázku vytvorenia Mestského futbalového klubu (MFK). Materiál so stanovami pripravovanej akciovej spoločnosti ešte prerokujú v jednotlivých poslaneckých kluboch a v piatok popoludní sa touto problematikou bude zaoberať mimoriadne zasadnutie košického Mestského zastupiteľstva.

Zámer vytvoriť Mestský futbalový klub vychádza z dohody medzi funkcionármi súčasného druholigového celku Steel Trans Ličartovce a magistrátom mesta. Mesto by malo vstúpiť ako jeden z akcionárov aj vo forme poskytnutia pozemkov na výstavbu nového stánku, pretože to sa v súčasnej situácii ukazuje ako najschodnejšie riešenie. Päťdesiat percent podielu v novovytvorenom MFK by mali mať mesto a súčasný majiteľ ličartovského klubu Blažej Podolák. Druhé najväčšie mesto na Slovensku túži po návrate medzi slovenskú futbalovú elitu a vytvorenie Mestského futbalového klubu má byť prvým vážnym krokom na tejto ceste.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/