(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Takmer 800 000 korún darovala košickým organizáciám spoločnosť Metro
@ Aktuálne -> Rôzne     Jun 15 2005 - 20:40 GMT
Košice 15. júna (TASR) - Takmer 800 000 korún ako výnos z dvojpercentnej dane darovala dnes siedmim košickým subjektom spoločnosť Metro Slovakia.

"Chceme tým vyjadriť, že na území mesta nielen obchoduje, ale s ním aj spolupracuje a obyvateľom chce vrátiť časť svojho zisku," povedal zástupca spoločnosti Peter Sova. Gesto ocenil primátor Košíc Zdenko Trebuľa, ktorý verí, že Metro bude mať nasledovníkov.

Peniaze na činnosť získala napríklad Spoločnosť detskej onkológie, Spoločnosť pre kriticky chorých, Detská organizácia Frigo, Priatelia a sympatizanti zoo či rodičovské združenia. Ich zástupcovia poďakovali za finančnú injekciu, ktorá bola pre väčšinu z nich milým a neočakávaným prekvapením.

Väčšina použije peniaze v prospech detí a mládeže - na zlepšenie prostredia v Detskej fakultnej nemocnici, na Klinike anestéziológie, na zlepšenie vyučovacieho procesu a vybavenie počítačových učební, na mimoškolskú činnosť, športové podmienky pre gymnastov, či nový vlčinec v košickej zoo, informovala hovorkyňa magistrátu Zuzana Bobriková.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/