(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Futbal: Do Košíc sa vracia II.liga, poslanci schválili vznik MFK
@ Aktuálne -> Šport     Jun 18 2005 - 09:14 GMT
Košice 17. júna (TASR) - Na 12. mimoriadnom rokovaní Mestského zastupiteľstva v Košiciach v jedinom bode programu poslanci v piatok popoludní schválili založenie obchodnej spoločnosti Mestský futbalový klub Košice, a.s (MFK Košice, a.s.), čo znamená, že do druhého najväčšieho slovenského mesta sa vracia vrcholový futbal. Na budúci týždeň majú nový klub po splnení podmienok oficiálne zaregistrovať a pod týmto názvom už aj prihlásiť do nového ročníka II. futbalovej ligy namiesto klubu z Ličartoviec.

Zakladateľmi akciovej spoločnosti MFK Košice, a.s. so základným imaním 10 mil. SK sú mesto Košice a FC Steel Trans Ličartovce s 50-percentným podielom na imaní. Mesto sa zaviazalo previesť nehnuteľný majetok v podobe pozemkov na výstavbu futbalového štadióna a troch tréningových ihrísk v celkovej výmere 60 074 m2 v hodnote takmer 90 mil. SK, vložiť do spoločnosti 5 mil. Sk a ďalších 500-tisíc do rezervného fondu. FC Steel Trans Ličartovce prispelo peňažným vkladom a zmluvným prevodom klubovej licencie ako účastníka II.ligy pre sezónu 2005/6 na MFK Košice, a.s. za zmluvne dohodnutú sumu 1.-SK. V pripravovaných orgánoch spoločnosti bude mať mesto troch členov v 5-člennom predstavenstve a dvoch zástupcov v päťčlennej dozornej rade.

"Nebolo to jednoduché, tak ako nebola jednoduchá problematika riešenia košického futbalu. Jeho ďalšiemu napredovaniu by však mali napomôcť aj ďalšie subjekty," povedal po skončení rokovania primátor mesta Košice Zdenko Trebuľa. Spokojný bol aj majiteľ ličartovského klubu Blažej Podolák napriek tomu, že Ličartovce už nebudú medzi slovenskou futbalovou pospolitosťou. "Chcem poďakovať košickým poslancom a verím, že tak ako sa Košičania naučili chodiť na futbal do Ličartoviec budú teraz Ličartovčania chodiť na futbal do Košíc. V najbližších dňoch nás čaká v tejto súvislosti veľa úloh, tým hlavným cieľom však zostáva návrat košického celku do I.ligy v čo najkratšom čase."


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/