(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Dzurinda sa stal čestným občanom Rozhanoviec
@ Aktuálne -> Región     Jun 19 2005 - 21:03 GMT
Rozhanovce 19. júna (TASR) - Premiér Mikuláš Dzurinda sa stal čestným obyvateľom Rozhanoviec. Obec v okrese Košice-okolie navštívil dnes v rámci pracovného výjazdu do Košického kraja.

V rozhanovskom amfiteátri premiér pozdravil účastníkov 37. abovských folklórnych slávností, na ktorých vystúpilo približne 460 účastníkov zo šiestich európskych krajín. Podľa jeho slov Európa nám pomáha, ale "my sa v nej nesmieme stratiť a musíme preto rozvíjať svoju identitu, do ktorej patrí aj folklór".

Dzurinda odhalil v obci základný kameň novej telocvične, ktorú budú žiaci využívať už v budúcom školskom roku.

Podľa starostu Viktora Gazdočka vláda poskytla na jej výstavbu približne 20 miliónov korún z dodatočného zdanenia nadvýroby ocele v U.S. Steel Košice. Školu navštevuje približne 380 detí, vrátane štyroch okolitých obcí a telocvičňa im doteraz chýbala. Jej súčasťou bude aj posilňovňa.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/