(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Firma Ness Slovakia investuje do technologického centra v Košiciach 24,9 mil. Sk
@ Aktuálne -> Rôzne     Jun 28 2005 - 05:54 GMT
Bratislava 27. júna (TASR) - Spoločnosť Ness Slovakia, s.r.o., Košice investuje do vybudovania Softwarového vývojového a servisného centra v Košiciach 24,9 milióna Sk. Rezort hospodárstva v investičnej zmluve navrhuje podporiť investíciu firmy štátnou pomocou vo výške 63,7 milióna Sk do roku 2009.

Štátna pomoc pre spoločnosť by sa mala skladať z grantu na mzdové náklady vo výške 54,9 milióna Sk a príspevku na vzdelávanie v objeme 8,8 milióna Sk. S realizáciou projektu spoločnosť plánuje začať 1. júla, pričom už v tomto roku počíta so začatím poskytovania služieb a zamestnaním 55 pracovníkov. Najneskôr do konca mája 2007 by ich počet mal vzrásť na 110, vysokoškolské vzdelanie by malo mať 70 zamestnancov. Centrum vyrastie v technologickom parku v objekte bývalých kasární v Košiciach, exportovať bude 95 až 100 % svojich výstupov. Budovanie technologického parku je jednou z aktivít Košického samosprávneho kraja (KSK) zameranou na regionálny rozvoj.

"Je to investícia s maximálne vysokou pridanou hodnotou a smeruje do regiónu s nadpriemerne vysokou mierou nezamestnanosti," zdôvodnil pre TASR výšku štátnej pomoci hovorca Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Ondrej Žember. Dodal, že na základe vypracovanej dopadovej štúdie rezort hospodárstva a SARIO očakávajú vrátenie týchto prostriedkov do štátneho rozpočtu vo forme odvodov do Sociálnej poisťovne (SP) do konca roka 2009. Poskytnutie pomoci je zamerané na vytváranie nových pracovných miest spojených s počiatočnou investíciou a spåňa všetky definičné znaky štátnej pomoci.

Spoločnosť Ness Slovakia je dcérskou spoločnosťou Ness Technologies B. V., ktorej 100-% vlastníkom je firma Ness Technologies, Inc., registrovaná v americkom štáte Delaware. Ness Technologies ponúka zákazníkom outsourcing, offshore, systémovú integráciu a vývoj softvéru na zákazku. Vo svete medzi jej zákazníkov patrí viac ako 500 štátnych organizácií a súkromných firiem.

Globálny poskytovateľ IT riešení Ness Technologies v roku 2004 vygeneroval čistý zisk 14,4 milióna USD, čo je v prepočte takmer 458 miliónov SKK, pri tržbách na úrovni 304,5 milióna USD a prevádzkovom zisku 21,1 milióna USD. Firma ku koncu minulého roka zamestnávala v 14 krajinách 5 025 osôb.

Rezort hospodárstva preložil návrh investičnej zmluvy na medzirezortné pripomienkové konanie.
(1 USD = 31,800 SKK)


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/