(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na košickom magistráte dražili byty
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jul 04 2005 - 16:40 GMT
(TASR) - Len jeden záujemca prišiel dnes na dražbu bytov, ktorú pripravil Magistrát mesta Košice. Jeden z dvoch ponúkaných neobývaných bytov kúpil nový vlastník za vyvolávaciu cenu milión korún. V jednom prípade mohol licitátor len kladivkom potvrdiť neúspešnosť už opakovanej dražby.

Ako informovala Darina Šebeňová z majetkového oddelenia Magistrátu mesta Košice, mesto predáva byty na dražbe v súlade so svojím štatútom, pričom ide o priestory, ktoré nevyužije pre svoje potreby, napríklad ako náhradné byty pre obyvateľov z asanačného pásma. Dražby schvaľuje Mestské zastupiteľstvo a prvá, na ktorej už predali len jeden byt, bola v marci tohto roku. Malý záujem o dražby Šebeňová pripisuje hlavne tomu, že ide o byty zdevastované predchádzajúcimi majiteľmi a aby boli obývateľné, vyžadujú si státisícové až miliónové investície.

O dražbách informuje mesto v miestnej i celoslovenskej tlači a na svojej internetovej stránke a konajú sa aj obhliadky priestorov. Sociálne odkázaným rodinám takýto byt prideliť nemôžu, pretože nemajú prostriedky na jeho rekonštrukciu a samotné mesto do obnovy zdevastovaných bytov neinvestuje. Súčasné predpisy totiž dovoľujú nájomcom odkupovať byty za veľmi výhodných podmienok - 200 korún na meter štvorcový.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/