(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Neznámy páchateľ vypustil do kanalizácie v Michalovciach ropné látky
@ Aktuálne -> Región     Jul 05 2005 - 21:40 GMT
Michalovce/Košice 5. júla (TASR) - Michalovská polícia prešetruje trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý jednorázovo vypustil do verejnej kanalizácie v meste veľké množstvo nebezpečných ropných látok. Znečistenie zistili 27. júna večer pracovníci michalovskej čistiarne odpadových vôd (ČOV), informoval dnes riaditeľ závodu Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti v Michalovciach Oliver Petrík.

Na hladine pritekajúcej odpadovej vody sa vytvorila súvislá olejová škvrna ropného pôvodu. Na riaditeľov príkaz vzápätí odstavili prítok do jednotlivých objektov ČOV. Odpadová voda sa akumulovala v potrubí verejnej kanalizácie. Vodári a pracovníci inšpekcie životného prostredia urobili obhliadku podnikovej kanalizácie spoločnosti SAD Michalovce i okolitých spoločností, ktoré sú približne 300 až 400 metrov od objektov ČOV. Zistili, že v priestoroch kontrolovaných spoločností v šachtách na kanalizácii znečistenie ropnými látkami nebolo.

Pracovná skupina ďalej vykonala obhliadku prívodného potrubia verejnej kanalizácie na prítoku do ČOV Michalovce. Podľa Petríka urobili všetky opatrenia zo strany prevádzkovateľa verejnej kanalizácie a ČOV Michalovce, aby odpadová voda neznečistila jednotlivé objekty ČOV a nepretiekla cez bezpečnostný prepad do rieky Laborec. Plávajúce znečistenie zachytili vapexom, odčerpali a zozbieraný materiál dočasne uskladnili vo vodotesnom kontajneri.

"Vzťah slovenských spoločností k životnému prostrediu môže mať niekoľko tvárí. Nájdu sa aj také, ktoré si znížia náklady na likvidáciu produkovaného odpadu až priveľmi jednoducho a lacno. Na úkor životného prostredia a nás všetkých," dodal Petrík.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/