(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Slovenská ratingová agentúra zvýšila Košiciam ratingové hodnotenie
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jul 08 2005 - 08:15 GMT
TASR - Slovenská ratingová agentúra (SRA) zvýšila mestu Košice dlhodobý korunový rating na BB- so stabilným výhľadom. V kategórii transakcií v cudzích menách Košiciam priradila hodnotenie B+ so stabilným výhľadom. Krátkodobý rating pre mesto je S3, čo je najlepšie možné krátkodobé ratingové hodnotenie pre subjekty dosahujúce dlhodobé hodnotenie BB-.

Ako TASR informoval výkonný riaditeľ SRA Rudolf Autner, v uplynulom období pokračoval v Košiciach proces konsolidácie mestských financií, došlo k zlepšeniu cash-flow a mesto obnovilo svoju platobnú schopnosť. "V súčasnosti sú všetky mestom uznané záväzky uhrádzané v lehote splatnosti," konštatovala SRA. Mesto zároveň eviduje záväzky po lehote splatnosti, pre ktoré však neboli naplnené zákonné podmienky na ich odpísanie. Disponibilné finančné zdroje dosiahli ku koncu marca 168 miliónov Sk, čo podľa agentúry vytvára predpoklady pre kontinuálne uhrádzanie záväzkov mesta.

Proces zvýšenia kredibility mesta vyústil do transformácie časti syndikovaného úveru z Sk na eura, čím podľa SRA mesto "vďaka výmenným kurzom dosiahlo významnú úsporu peňažných prostriedkov".


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/