(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
STREDA v športe /futbal, vodné pólo/
@ Aktuálne -> Šport     Jul 13 2005 - 20:40 GMT
Futbal: Vráti sa život do bývalého kotla košických tigrov ?

Košice 13. júla (TASR) - Chátrajúci futbalový stánok v košickom Všešportovom areáli by sa mohol dočkať krajšej budúcnosti, ale všetko bude záležať od toho, či sa mesto Košice, polovičný vlastník novovytvoreného MFK Košice, dohodne s vlastníkom pozemkov, finančnou skupinou Penta.

Nový klub dostal do vienka pozemky v inej časti areálu s tým, že by tam vznikol nový futbalový areál, lebo aj momentálne pôsobenie na Lokomotíve je len dočasné. Stále však existovala predstava návratu do prostredia, patriaceho v minulosti košickým tigrom. Napriek súčasnému stavu by sa totiž mohol skôr zrekonštruovať ako vystavať na zelenej lúke nový. Zámena pozemkov medzi mestom a Pentou by bola podľa slov primátora Košíc Zdenka Trebuľu jedným z možných riešení. Pritom stále platí územný plán mesta, podľa ktorého pozemky pod štadiónom nemožno využiť na komerčné účely. Penta o to v minulosti viackrát neúspešne žiadala, preto sa záležitosť ani nepohla. Nová situácia, kedy rok po zániku 1.FC Košice vznikol MFK Košice, by mohla ovplyvniť riešenie stojatých vôd.

"Stredoeurópska private equity skupina Penta je majoritným vlastníkom Slovenského investičného holdingu, a.s. (bývalá spoločnosť VSŽ,a.s., Košice) a predmetný pozemok je vo vlastníctve Slovenského investičného holdingu. Penta ako rozhodujúci akcionár SIH je otvorená zmysluplným rokovaniam, postaveným na korektných základoch a realistických očakávaniach na oboch stranách. Pokiaľ v tejto veci bude Penta predstaviteľmi mesta oslovená, bude mať snahu viesť konštruktívny dialóg a hľadať také riešenia, ktoré by boli prínosom pre všetkých obyvateľov Košíc," vyjadrila sa pre TASR hovorkyňa skupiny Penta Andrea Straková.

***

Vodné pólo: Konfrontácia nádejí štyroch kontinentov v Košiciach

Košice 13. júla (TASR) - Osem reprezentačných tímov zo štyroch kontinentov sa predstaví na štvordňovom medzinárodnom vodnopólovom turnaji kadetov Low Tatras Cup 14.-17. júla v Košiciach. Nielen počtom, ale i kvalitou, sa v tomto roku radí medzi najvýznamnejšie mládežnícke podujatia v Európe. Dejiskom bude otvorený bazén mestskej plavárne TEHO v Petrovovom sade.

Účastníci turnaja sa najskôr stretnú vo dvoch základných skupinách. V A-skupine Slovinsko, Maďarsko, Taliansko a Francúzsko, v B-skupine Austrália, Japonsko, USA a Slovensko. V sobotu popoludní a v nedeľu predpoludním sú už na programe stretnutia o konečné umiestnenie. Vlani sa tento turnaj konal vo Vrútkach a zvíťazilo Maďarsko pred SČH, Francúzskom, Slovenskom a Slovinskom.

"Všetci účastníci turnaja už dnes v Košiciach absolvujú prvé tréningy. Po prvých dvoch štvrtkových zápasoch bude otvárací ceremoniál. Slovenské nádeje sa v poslednom večernom zápase stretnú s USA. Tento turnaj bude pre nich súčasťou bloku prípravy na ME kadetov a najmä veľmi dobrou možnosťou medzinárodnej konfrontácie s družstvami nielen európského, ale zámorského vodného póla," povedal na margo turnaja predseda Slovenského zväzu vodného póla Eduard Prelovský.

Program turnaja:

14. júla: 14.15 Slovinsko - Maďarsko, 15.30 Austrália -Japonsko, 17.15 Taliansko - Francúzsko, 18.30 SLOVENSKO - USA

15. júla: 14.15 Francúzsko - Slovinsko, 15.30 USA - Austrália, 16.45 Maďarsko - Taliansko, 18.00 SLOVENSKO - Japonsko

16.júla: 9.00 Taliansko - Slovinsko, 10.00 Japonsko - USA, 11.00 Francúzsko - Maďarsko, 12.00 SLOVENSKO - Austrália, 14.15 , 15.30, 16.45 a 18.00 zápasy o konečné umiestnenie

17. júla: 9.00, 10.00, 11.00 a 12.00 zápasy o umiestnenie

Tréneri Slovenska Ján Kuko a jeho asistent Milan Oršula budú mať k dispozícii týchto hráčov: Ivan Blicha, Matúš Čiernik, Andrej Duda, Andrej Janíček, Lukáš Košík, Martin Lisák, Michal Malík, Roman Matejovič, Tomáš Mešter, Peter Nedbal, David Papuga, Štefan Pataki, Patrik Santner, Lukáš Seman, Vojtech Válent a Stanislav Vaňo.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/