(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Skupiny mladistvých Rómov devastujú v Trebišove čistiareň odpadových vôd
@ Aktuálne -> Región     Jul 14 2005 - 16:23 GMT
Trebišov 14. júla (TASR) - Bývalú priemyselnú čistiareň odpadových vôd (ČOV) potravinárskeho kombinátu i susednú komunálnu ČOV v správe trebišovského závodu Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti začali devastovať skupiny maloletých a mladistvých Rómov.

TASR na to upozornil riaditeľ závodu VVS v Trebišove Michal Leškanič. Podľa jeho informácií nájazdy stoviek mladíkov v nočných hodinách 30. júna, 3. a 5. júla a naposledy 10. júla po sebe zanechali vytrhané mreže, okná, dvere i zárubne na prevádzkovej budove. Chýbajú kanalizačné poklopy, náhradné elektromotory a čerpadlá, vytrhané sú elektrické káble, rozvodové skrine i hromozvody. "Je naozaj smutné, že rómski vandali neobišli ani šatne a sociálne priestory, kde chýbajú výhrevné telesá, drevené stoličky i montérky našich pracovníkov," dodal.

Aktuálne poznatky fotoreportéra TASR z dnešného dňa potvrdzujú, že niektorí mladí muži nemajú zábrany "pracovať" na budove bývalej čističky aj počas bieleho dňa. Dnes už vyrabovanú budovu priemyselnej ČOV, ktorá svojmu účelu slúžila ešte do 1. júna tohto roka, rozoberajú na tehly a zo zeme vykopávajú elektrické káble.

Pracovníci VVS sa podľa slov riaditeľa obávajú takýchto nájazdov presily mladých Rómov. Spoločnosť pritom musí zvyšovať náklady na ochranu objektov, aby nedošlo k ich poškodeniu, či poškodeniu technológie zabezpečujúcej čistenie odpadovej vody. Ako Leškanič zdôraznil, vyradenie mestskej ČOV-ky z prevádzky alebo nefunkčnosť biologického stupňa by mohlo znamenať ekologickú katastrofu na toku Trnávky a vážne ohroziť životné prostredie a obyvateľov Trebišova.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/