(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Polícia z vraždy šesťročného Kristiána obvinila 18-ročného mladíka z Keceroviec
@ Aktuálne -> Región     Jul 15 2005 - 20:03 GMT
Košice 15. júla (TASR) - Z trestného činu vraždy dnes obvinil košický krajský policajný vyšetrovateľ 18-ročného Jozefa z Keceroviec, ktorý mal 2. júla spôsobiť smrteľné zranenia šesťročnému Kristiánovi z rovnakej obce.

Podľa informácií Oľgy Lukáčovej z Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach obvineného mladíka policajti zadržali vo štvrtok a umiestnili v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. "Vzhľadom na to, že obeťou sa stala maloletá osoba, páchateľovi hrozí až výnimočný trest," spresnila. Mladíka už polícia vypočúvala ako svedka i podozrivého, v týchto chvíľach ho vypočúvajú už ako obvineného za prítomnosti obhajcu.

K záveru, že Kristián László z Keceroviec, ktorého našli 8. júla po takmer šesťdňovom intenzívnom pátraní màtveho, bol pravdepodobne zavraždený, dospela polícia na základe súdnej pitvy. Znalci z Ústavu súdneho lekárstva na tele nebohého zistili viaceré zranenia, nasvedčujúce opakovaným útokom na oblasť hlavy a trupu, čo potvrdzuje, že mu ich spôsobila iná osoba.

Bezprostrednou príčinou Kristiánovej smrti bolo pomliaždenie mozgu a vnútrolebečné krvácanie pri trieštivých zlomeninách kostí lebečnej klenby a spodiny. Hoci pri prvotnej vonkajšej ohliadke chlapcovho tela neboli zistené zjavné stopy násilia ani zranenia, pitva preukázala aj zlomeniny niekoľkých rebier v prednej i zadnej časti hrudníka a tiež poškodenie vnútorných orgánov, ktoré spôsobilo zakrvácanie pohrudnicových dutín, osrdcovníkovej dutiny a brušnej dutiny.

"Vzhľadom na tieto zranenia možno vyvodiť záver, že sa v danom prípade jednalo o opakované tupé násilie veľkej sily a intenzity," konštatovala Lukáčová.

Kristián odišiel v sobotu 2. júla približne o 13.30 hodine z domu, pričom matke povedal, že sa ide von hrať. Asi o 15.00 hodine ho mama pred domom ani v blízkom okolí nenašla. Po neúspešnom hľadaní išla na políciu. Neskôr sa objavili informácie, že Kristián sa hral s chlapcami v kroví na poli smerom na obec Vtáčkovce, kde sa rozišli, a potom ho už nikto nevidel.

Po neúspešnej nedeľňajšej pátracej akcii v pondelok 4. júla po chlapcovi vyhlásili pátranie. Hľadali ho policajti, psovodi s pátracími psami, členovia komplexnej záchrannej služby z Gabčíkova, vyše stovka študentov policajnej školy z Košíc i miestni obyvatelia. Telo sa našlo 8. júla v húštine asi 500 metrov nad rómskou osadou.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/