(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Pri košickom Tescu sa zrazili dve autá, vodiči i spolujazdkyne sa ťažko zranili
@ Aktuálne -> Doprava     Jul 17 2005 - 20:25 GMT
Košice 17. júla (TASR) - Pri košickom hypermarkete Tesco došlo v sobotu popoludní k dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili dve osobné vozidlá, pričom sa ťažko zranili obaja vodiči i dve spolujazdkyne.

K nehode došlo tak, že doposiaľ neznámy vodič viedol nezistené osobné auto od Prešovskej cesty smerom na Hlinkovu ulicu. Nerešpektoval dopravnú značku "daj prednosť v jazde", čím ohrozil vodiča auta Ford Escort, ktorý v snahe zabrániť zrážke, prudko zabrzdil. Auto dostalo na mokrej ceste šmyk, prešlo do protismeru, kde sa čelne zrazilo s vozidlom VW Polo.

Neznámy vodič s vozidlom z miesta nehody ušiel a polícia po ňom pátra.

Požitie alkoholických nápojov u vodičov nezistili. Na forde vznikla škoda 150 tisíc korún, na VW Polo 130 tisíc Sk. Prípad vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Košice I.

TASR informovala zástupkyňa tlačovej hovorkyne Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Oľga Lukáčová. Doplnila, že na území Košického kraja sa konala v piatok od 19. do 23. hodiny akcia zameraná na kontrolu dodržiavania zákazu požívať alkoholické nápoje vodičmi pred alebo počas jazdy. Policajti kontrolovali aj používanie bezpečnostných pásov. Do akcie sa zapojilo 59 policajtov dopravnej, poriadkovej, hraničnej a cudzineckej, vojenskej polície a dobrovoľní strážcovia poriadku.

Počas spoločného výkonu služby zistili 143 dopravných priestupkov, z toho 128 riešili v blokovom konaní, 13 priestupkov oznámili na dopravný inšpektorát a 2 vybavili dohováraním. V pätnástich prípadoch zistili u vodičov požitie alkoholu. Zadržaných bolo 7 vodičských preukazov, 15 osvedčení, 4 tabuľky s evidenčným číslom a podarilo sa odhaliť aj jeden trestný čin.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/