(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Horská služba v Slovenskom raji pátrala po 12-ročnom nemeckom chlapcovi
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Jul 19 2005 - 08:06 GMT
Slovenský raj 18. júla (TASR) - Po dvanásťročnom chlapcovi z Nemecka, ktorý sa stratil počas túry s rodičmi na Predný hýľ, pátrali včera v podvečer záchranári v Slovenskom raji.

Hliadka Horskej záchrannej služby (HZS) sa na motorke vydala do oblasti Dediniek. Chlapca našla po 19. hodine na lúkach v oblasti Geráv. Nemal žiadne zranenia, ale zjavne nevedel, kam má ísť. Záchranári ho dopravili do Dediniek a odovzdali rodičom.

V Slovenskom raji včera zasahovali záchranári dvakrát. Popoludní krátko pred 15. hodinou oznámili zamestnanci reštaurácie Kláštorisko dispečingu oblastného strediska HZS, že v Kláštorskej rokline sa zranil 7-ročný poľský chlapec. Presné príčiny pádu neboli známe, ale chlapec mal tržné rany na dolných končatinách a zranenú ústnu dutinu.

Záchranári malého pacienta na mieste ošetrili a na nosidlách transportovali k terénnemu autu, ktorým ho odviezli na Podlesok. Tam ho odovzdali vedúcemu poľskej turistickej skupiny, ktorý požiadal o vlastnú dopravu zraneného chlapca na ďalšie lekárske ošetrenie.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/