(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
UTOROK v športe / jazdectvo/
@ Aktuálne -> Šport     Jul 26 2005 - 19:54 GMT
Jazdectvo: Voltížni jazdci prvýkrát o európske tituly v Taliansku

Košice 26. júla (TASR) - Šestnásť jazdcov z Košíc, Šale a Popradu bude reprezentovať Slovensko na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy vo voltíži, ktoré sa uskutočnia prvýkrát v histórii na talianskej pôde 4.-7. augusta neďaleko Brescie. Už v poslednú júlovú nedeľu sa vydá z Košíc výprava východniarov do Šale, odkiaľ na druhý deň spoločne s tamojšími pretekármi odcestujú do dejiska šampionátu. O vyhliadkach košických voltižérov informovali na utorňajšej tlačovej konferencii predstavitelia jazdeckého klubu Slávie UVL Košice.

V súťaži žien budú reprezentovať Jana Fodorová, ktorej vlani len o vlások unikla finálová účasť na MS v Rakúsku, a dve debutantky na ME Patrícia Semanová a Valéria Sabolová. Spolu s ďalšími štyrmi Košičankami budú zároveň členkami tímu junioriek do 16 rokov. Táto súťaž bude mať na ME svoju premiéru. Po dlhých rokoch nebudú mať Košice zastúpenie v kategórii mužov, kde sa predstaví duo Freee Style Poprad Štefan Kasenčák a Miroslav Kromka a tretím je talentovaný Tomáš Sátor z SOUP Šaľa. Ten bude súčasťou sedemčlennej skupiny seniorov SOUP Šaľa. Do Talianska sa z Košíc vydá aj dvojica nórskych reprezentantiek Lisa Varmbová a Adelle Jacobssonová, ktoré tu absolvovali záverečnú časť prípravy a pôjdu na košických koňoch Catalin, Zeus a Omar, podobne ako dve Moskovčanky Maria Bondarová a Maria Volkovová.

Slovensko už dlhé roky, napriek úzkej členskej základni, patrí vo voltíži do svetovej desiatky. Do Talianska však odchádzajú mladí jazdci, a tak každé finálové umiestnenie bude pre nich úspechom. Pritom talianski organizátori stanovili vysoké štartovne na osobu 370 eur (vlani v Rakúsku len 240), a to treba rátať i s ďalšími nákladmi. Vďaka hlavne rôznym sponzorom sa nakoniec podarilo dať dokopy takmer tri štvrte milióna SK, na ktorú vyjde Slovensko účasť v Brescii.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/