(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Sexuológ Horváth: Teplo môže byť výborným afrodiziakom
@ Aktuálne -> Medicína     Jul 29 2005 - 13:33 GMT
Košice 29. júla (TASR) - Tropické počasie môže byť podľa košického sexuológa MUDr. Štefana Horvátha výborným afrodiziakom a sexuálnym "spúšťačom".

Potvrdzuje to aj životný štýl obyvateľov v južných krajinách, ktorých sexuálna výkonnosť sa považuje všeobecne za vyššiu a žijú v pohode a rodinnej harmónii, uviedol dnes sexuológ pre TASR. Na druhej strane ak sú vysoké horúčavy, sú južania schovaní pod palmami alebo doma siestujú.

Blahodarný vplyv tepla na sexualitu vysvetľuje Horváth lepším prekrvením panvy a podbruška, čím dochádza nepriamo k sexuálnemu dráždeniu. Zároveň však lekár upozorňuje, že tak ako za každú ľudskú činnosť, aj za sexualitu je zodpovedný mozog a na rôznych ľudí môže extrémna teplota pôsobiť rôzne - vyvolať útlm alebo naopak búrku v centrálnej nervovej sústave. "Testosterón sa v teplom počasí síce uvoľňuje, ale je potrebné zachovať si chladnú hlavu a chrániť sa pred úpalom. Dostatok tekutín a správne naladené hormóny môžu vytvoriť spolu jeden orchester, ktorý môže spôsobiť, že horúčava sa stane afrodiziakom," dodáva sexuológ.

Sex na horúcom slnku však Horváth neodporúča, najmä u vekové starších rizikových skupín, pretože môže nebezpečne zaťažiť srdce, štítnu žľazu a iné životne dôležité orgány.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/