(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Moldavské kúpalisko úrovňou sklamalo
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Aug 01 2005 - 12:25 GMT
Častou témou regionálnej tlače je počas tejto uhorkovej sezóny stav na košických a iných blízkych kúpaliskách. Zatiaľ čo pomerne často sa píše napríklad o Zlatníku, akosi sa pozabúda na približne 30 kilometrov vzdialené kúpalisko v Moldave nad Bodvou.

Toto kúpalisko navštevujem každoročne, a to pretože aj v časoch, keď iné praskajú vo švíkoch, v Moldave je poloprázdno. Tento víkend bol však aj tu výnimkou.

Výhodou ostáva, že oproti košickým kúpaliskám možno v Moldave hovoriť o ľudových cenách. Dospelý človek zaplatí vstupné na celý deň 40 Sk, deti do 6 rokov 10 Sk a deti vo veku od 6 do 15 rokov 20 Sk. Parkuje sa priamo v areáli kúpaliska, parkovné za celý deň je 10 Sk. Ïalšie výhody sú, že k dispozícii je minigolf a volejbal.

Kúpalisko nemôžete minúť, je už dobre viditeľné z cesty E 571 v smere na Rožňavu. Odbočuje sa k nemu na tejto ceste pri benzínovej pumpe podľa smerovej tabule na Moldavu.

Je potrebné povedať, že pokiaľ si chcete poriadne zaplávať a ide vám skôr o športový výkon než oddych, toto miesto nie je pre vás. Malý bazén s vodou maximálne po kolená je určený len pre deti do 10 rokov, väčší bazén má maximálnu håbku vody 150 cm. Ak si však chcete oddýchnuť, moje doterajšie skúsenosti boli dobré.

Nedostatkom zariadenia je, že sa na rozľahlej trávnatej ploche nenachádza ani jeden strom, teda ani tieň. Aj ten jeden jediný strom, ktorý ešte vlani stál pri malom bazéne, už vyťali. Keď sa slnko rozžeraví, prakticky sa pred ním niet kam ukryť, pokiaľ nemáte vlastný plážový slnečník. Tých niekoľko slnečníkov a tieňových prístreškov, ktoré tu postavili prevádzkovatelia, zďaleka nepokryli potreby ani desatiny návštevníkov.

Ïalšou slabinou zariadenia sú jeho bufetové služby. V poludňajších hodinách už mali len jeden druh nanuku po 18 Sk, na jedlo len hot-dog po 20 Sk + kečup alebo horčica 5 Sk.

Na parkovisku som si všimol, že tu parkuje oveľa viac košických značiek ako po minulé roky. Predpokladám, že aj ich tu priťahovali najmä skúsenosti, že ide o tiché a pokojné prostredie. Skúsenosti z minulých rokov však tento víkend narušil. Aj tu bola hlava na hlave, a to už od 10,00, kedy sa otvára. Bazén sa nedalo preplávať ani na šírku. Samozrejme, to je pre vlastníkov zariadenia len výhoda. Ale veľmi rušivo na mňa pôsobilo, že od bufetu z veľkého reproduktoru nepríjemne hlučne vyhrávalo akési maďarské rádio. Nie žeby som nemal rád hudbu, ale keď ide hovorené slovo, rád by som mu na našom Slovensku aj rozumel. Keďže prevádzkovatelia púšťali rádio pre zákazníkov, predpokladám, že nepatrím do cieľovej skupiny zákazníkov, na ktorých sa prevádzkovatelia zameriavajú.

Celkovo svoju návštevu vnímam tak, že úroveň kúpaliska išla v tomto roku dole. Bolo by zaujímavé porovnať, ako to bolo počas víkendu na iných kúpaliskách v Košiciach, najmä čo sa týka možností vyžitia pre deti. Do Moldavy chodievam práve kvôli nim, aby si v pokojnom prostredí zaplávali. Tento víkend to neumožnil.

Slavomír Szabó


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/