(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na cestách v Košickom a Prešovskom kraji je zvýšený počet policajtov
@ Aktuálne -> Doprava     Aug 07 2005 - 19:58 GMT
Košice 7. augusta (TASR) - Na zabezpečenie verejného poriadku a na dohľad nad cestnou premávkou v súvislosti s Tuning summer party a Redline 2005, ktoré sa konajú na Zemplínskej šírave počas víkendu, nasadila v sobotu polícia v Košickom kraji zvýšený počet policajtov a policajných vozidiel.

O nasadení 58 policajtov do služby, medzi ktorými bolo 17 kukláči a 25 vozidiel, rozhodol krízový štáb v Michalovciach.

Ako pre TASR dnes uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, účastníci týchto podujatí jazdili po cestných komunikáciách bez evidenčných čísel veľkou rýchlosťou a neprimerane sa predbiehali, čím ohrozovali bezpečnosť verejnosti a účastníkov cestnej premávky. "Išlo zhruba o 40 áut," doplnila Demjanovičová.

Podobne konala aj polícia v Prešovskom kraji. Hliadky upozornili vodičov rýchlych a drahých áut, aby znížili rýchlosť. "Tí, ktorí prekročili v sobotu pod Tatrami rýchlosť boli riešení zákonným spôsobom," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová.

Dodala, že pasažieri dvoch vozidiel neuposlúchli výzvu polície, preto boli predvedení, vypočutí a bude voči nim vedené správne konanie.

Polícia zároveň vyzvala vodičov, aby nešli v kolóne, ale v nepravidelných intervaloch. Policajné hliadky napokon v sobotu spomínané autá sprevádzali až na územie Košického kraja.

"Polícia je aj počas dnešného dňa pripravená zabezpečiť poriadok a plynulosť premávky na cestách nášho kraja," konštatovala Fečová.

Na rýchlu jazdu áut sa sťažovali viacerí obyvatelia a návštevníci Štrbského plesa, ktorých vydesil rachot a hluk. V zóne piateho ochranného pásma a aj v pešej zóne neďaleko hotela FIS sa rýchlosťou od 150 do 200 kilometrov za hodinu premávalo vyše 40 rýchlych športových a veľmi drahých vozidiel.

"Hostia nielen zo Slovenska, Čiech, Nemecka či Holandska sa nestačili čudovať, čo sa deje, mnohí museli miestami uskakovať z cesty, po ktorej bežne nepremávajú vozidlá, na chodníky," povedala obyvateľka Štrbského Plesa, ktorá nechce byť menovaná.

Tvrdila, že jedno z áut malo disky v tvare hákových krížov, a že celú túto "partiu bohatších arogantných mladíkov vo veku od 23-28 rokov", ktorí autá riadili, má vyfotenú. Podľa ďalších návštevníkov Tatier polícia údajne nezasiahla na celom úseku ich trasy od hotela Junior v Bratislave až po Tatry.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/