(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
"MY V ČASOPRIESTORE"
@ Kultúra -> Výstavy     Aug 08 2005 - 10:15 GMT
Slovenské technické múzeum

26. júl do 31. augusta 2005

Slovenské technické múzeum pripravilo výstavu výtvarníčok Miriam Havrilovej a Marty Valachovej.

Miriam Havrillová /1965/ - po absolvovaní štúdia na Stavebnej fakulte VŠT v Košiciach pracovala ako projektantka v Stavoprojekte Košice, od r. 1997 žije a tvorí v Kokšov-Bakši pri Košiciach. Venuje sa komornej a exteriérovej tvorbe. Keramiku často kombinuje s inými materiálmi - so sklom, kovom, kameňom.

Vystavená je umelecká ozdobná keramika rôznych dekoratívnych tvarov, najmä svietniky, keramické plastiky, interiérové i exteriérové a tiež jemné šperky z glazovanej keramiky.
Marta Valachová /1958/ - absolventka Strednej umeleckej priemyselnej školy, odbor propagačné výtvarníctvo. Do roku 1983 sa venovala reštaurovaniu a konzervovaniu závesných obrazov. V súčasnosti pôsobí ako výtvarný pedagóg .

Jej tvorbu na výstave charakterizujú odvážne geometrické abstrakcie, na veľkorozmerných plátnach dominuje živá farebnosť, vzájomne sa prekrývajúce plošné útvary odkrývajúce poetické motívy ako : zelené metamorfózy, erotická

Symbióza, v modrých plameňoch nehy, nekonečný výdych či Edisonov úžas.

Komisárom výstavy je výtvarník Dušan Baláž. Výstava v Slovenskom technickom múzeu bude do konca augusta.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/